Anàlisis de l'obra "mil cretins"

Páginas: 2 (456 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2011
MONZÓ, QUIM (2007¹): Mil cretins, Quaderns Crema.

Des del naixement fins a la mort cadascun viu situacions complicades, delicades i en ocasions molt tràgiques. Però, com és possible serconscient de les desgràcies que es viuen a les cases durant el segle XX? Quim Monzó fará possible narrar històries carregades de desgràcies d’una manera fresca i divertida, al mateix temps sent capaç decommoure al lector per la tragèdia de cada història.

Joaquim Monzó i Gómez (Barcelona, 24 de Març del 1952) és escriptor i periodista. Durant la seva carrera com a escriptor va escriure diversosarticles d’opinió i uns quants reportatges reconeguts, molts escrits a començament de l’any 1970. Va escriure reportatges sobre el Vietman o Irlanda del Nord, no obstant, també va tindre columnesreservades a periòdics com al Diari de Barcelona o El País (actualment escriu per a La Vanguardia). Avui, Quim Monzó és un escriptor reconegut en la literatura catalana pels seus trevalls com anovel·lista, principalment pels seus contes.

Mil cretins té un total de 19 contes i el tema preferit per l’autor ha sigut la realitat que es viu dins de cada casa. Aquestes, són narrades des d’unaperspectiva tràgica, al mateix temps que l’autor s’ha convertit en tot un mestre per la capacitat que a tingut al tenyir el sofriment de les històries en humor i ironia. A l’obra s’aprecia els sentiments quepateixen cada personatge com l’angoixa i el sofriment, sentiments coneguts pels lectors.

L’obra està estructurada en 2 parts: la primera part comprèn 7 contes amb una extensió màxima de 10pàgines, mentres que la segona part comprèn 12 contes (cadascú per un mes d’un any) molt breus. Totes les contes de la primera part del llibre tenen en comú el sofriment que pateixen les persones amb la mortd’un ésser estimat, mentres que la segona fracció del llibre tracta temes molt angoixants (doncs així defineix la realitat el propi autor).

Les contes estan narrats pel propi autor o bé pels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ressenya de Mil Cretins
  • Mil Cretins
  • Analisis Del Mila
  • Mil Cretins
  • las mil y una noches analisis literario
  • Analisis literario de las mil y una noches
  • Análisis De La Canción Mil Lagrimas
  • analisis las mil y una noche

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS