Blu (analisi de una obra)

Páginas: 3 (652 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2011
BLU

Blu, un artista argentí que viu a Italia mantenint el seu anonimat, va començar a ser conegut a partir de l’any 1999 gràcies a una sèrie de graffiti il·legal pintada al centre històric deBolonia, capital de la regió Italiana de Emilia-Romagana. Als inicis de la seva carrera dins del món del graffiti es va limitar a l’ús de l’esprai, la tècnica més comuna. Més endavant, a partir de l’any2001 va començar a pintar amb rodets i “pintura de casa”, fet que li va permetre ampliar les dimensions de les seves obres. Des d’aquest moment l’artista italià va deixar enrere la necessitat de firmargràcies al seu estil característic que permet detectar una obra seva a primera vista. Aquest mateix any, la seva producció es va multiplicar i això el va conduir a deixar empremta a diverses ciutatsmajoritàriament europees. Un altre aspecte que cal destacar de Blu és la influencia que li va provocar compartir murals amb artistes com Sweza, Dem, Run i sobretot Ericailcane, amb el qual va fernombroses col·laboracions principalment entre el 2003 i el 2006. La seva carrera artística no només es limita als murals extravagants, atrevits, i amb un rerafons purament crític amb la societat; sinóque en diverses ocasions també ha creat animacions stop motion fetes també en murs de diferents ciutats.
El seu anonimat, degut al caràcter vandàlic del graffiti, justifica la manca d’informacióbiogràfica de l’artista.

Blu
2007
Fresc
30x15 metres (aprox.)
El carmel, Barcelona.

Aquesta és una obra realitzada amb pintura convencional sobre un mur, per tant podem dir que el procediment és elfresc. Les dimensions de la mateixa són grans, de 30x15 metres aproximadament, i això obliga a l’artista a treballar amb rodets i suports per allargar-los, creant així una pinzellada curta i no moltprecisa.
L’artista utilitza una línia definida, de color negre que des de lluny sembla precisa però a mida que t’hi acostes es pot observar la imprecisió d’aquestes. Pel que fa al color del mural...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • analisi de la obra ollantay
  • Analisi De La Obra Aves Sin Nido
  • ANÁLISI DE LA OBRA ÑACATITA
  • Análisi De La Obra Literaria, La Meta
  • ANALISI DE LA OBRA PEDRO PARAMO
  • Anàlisi d'una obra musical
  • Anàlisi d'una obra. Gran Vía. Antonio López
  • Analisi de la obra madame bovary

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS