Condició física

Páginas: 4 (801 palabras) Publicado: 29 de enero de 2012
TREBALL D'EDUCACIÓ FÍSICA

Definició de salut: és l'estat de complet benestar físic, mental i social, i no només l'absència d'infeccions o malalties, segons la definició de l'Organització Mundialde la Salut realitzada en la seva constitució de 1946. També es pot definir com el nivell d'eficàcia funcional o metabòlica d'un organisme tant a nivell micro (cel lular) com en el macro (social). Elconcepte salut abraça l'estat biopsicosocial, els aspectes que un individu exerceix. El 1992 un investigador va afegir a la definició de l'OMS: "i en harmonia amb el medi ambient", ampliant així elconcepte.

-Condició física/pes: La condició física és el nivell d'energia i vitalitat individual amb què s'afronta una activitat física. Tenir una bona condició física és el que col·loquialment endiem estar en forma. Estar en forma vol dir tenir unes bones qualitats físiques. Les qualitats físiques són la resistència, la velocitat, la força i la flexibilitat i les combinacions entre aquestes:potència, agilitat, coordinació i equilibri.
Tenir una bona condició física està relacionat amb una vida saludable, un bon rendiment esportiu i qualitat de vida.
El nivell de condició física de cadapersona depèn de característiques genètiques com l'estructura òssia o muscular, de l'edat i, sobretot, de la quantitat d'exercici que realitzem.
El pes del nostre cos està repartit en massa muscular,massa òssia i massa grassa. És el que s'anomena composició corporal.
Quan fem exercici físic la despesa energètica augmenta. L'energia l'obtenim de les reserves que hi ha al múscul o al fetge, delshidrats de carboni i dels greixos. Els greixos s'utilitzen com a font d'energia en activitats de llarga durada.
Per calcular l'index de massa òssia o muscular cal instrumental mèdic o un laboratori.L'index de massa grassa (IMG), en canvi, es pot calcular mitjançant la fòrmula: IMG = pes (kg)/ talla (en m)2.
De totes maneres, quan realitzem exercici físic cal que beguem molta aigua ja que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La condició física
  • Condició Física
  • Condició física
  • Condicio fisica
  • Condiciò Física
  • Condicio fisica
  • Planificacion condicio fisica
  • Condicio fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS