Condición física mujer

Páginas: 5 (1136 palabras) Publicado: 9 de abril de 2013
Activitat física en la dona. Tipus d'activitat. ¿Quina, quanta, com?

Característiques femenines amb repercussió en l'activitat física.
Sistema muscoesquelètic 
Metabolisme del ferro i l'activitat física 
Cicle menstrual i activitat física 

La dona s'ha incorporal a l'activitat esportiva amb un retard considerable respecte a l'home.
En els seus inicis, aquesta activitat esportiva en ladona va ser molt criticada i limitada en alguns ambients socials per incorporar-se a una activitat en el seu origen masculina.
En les dues últimes dècades, la dona ha aconseguit una evolució important en aquest àmbit, tant pel que fa a la participació com als resultats.
En la majoria dels esports s'han integrat programes d'entrenament i reglaments de competició dissenyats per l'home. Noobstant això, existeixen diferències ineludibles en relació a les característiques físiques, psicològiques, sexuals i inclòs socials.

Els beneficis, que poden aportar l'activitat física en la dona, seran l'origen de la motivació per iniciar-se en l'esport, sobretot en referència a les activitats d'oci. 

L'objectiu principal acostuma a ser la millora de l'aparença física, l'aconseguiment de pesadequat i l'increment del to i de la massa muscular, que contribuiran certament a una sensació de benestar i agilitat.
En segon terme queden les prescripcions de l'exercici per a minorar l'estat de salut, orientat a disminuir la incidència i mobilitat de certes patologies del sistema cardiovascular, l'aparell locomotor i d'algunes metabolopaties. 

En definitiva, es pot afirmar que l'activitatfísica contribueix a una millora de la qualitat de vida, proporcionant així una major activitat i facilitant la comunicació interpersonal en els moments d'oci. A nivell psicològic es manifesta amb un estat d'ànim més positiu i amb una millora de l'autoestima.

Activitat física en la dona. Tipus d'activitat ¿què, quanta i com?

És molt important aconseguir una adherència regular i constant enl'exercici i per aquesta raó hem de plantejar-nos activitats divertides, variades i fàcilment accessibles.
Sempre s'ha de començar amb una intensitat moderada que permeti una correcta adaptació i no suposi una sobrecàrrega excessiva en una primera etapa i ser el motiu d'abandonament.
En l'escalfament i en la recuperació poden introduir-se activitats complementàries que no estiguin contemplades enl'activitat esportiva que es practica. Un exemple d'això serien els estiraments, la carrera continua o certs exercicis de força.
Tota activitat programada correctament ha d'incloure l'activitat principal i els elements de condició física general. Aquests elements garantitzen la preparació i adaptació de l'organisme per rebre les càrregues de treball que es pretenen desenvolupar.Característiques femenines amb repercussió en l'activitat física

Una vegada establerts els objectius i el pla de treball és important considerar algunes característiques femenines que poden interactuar amb la pràctica esportiva. Sens dubte, aquestes característiques condicionen l'elecció d'un o altre esport, i inclòs el nivell d'exigència i els seus continguts.

Sistema musculoesquelétic

El percentatgede teixit muscular en els estudis de composició corporal en la dona és inferior a la de l'home. Definitivament, es tracta d'un múscul que desenvoluparà una força menor. En la dona esportista li costa més guanyar força, la perd amb més facilitat i, per aquest motiu, ha de realitzar treballs de força - resistència orientats a la millora de la qualitat muscular en qualsevol disciplina. L'esqueletfemení és més lleuger i menys dens.

La dona també acostuma a presentar una més gran laxitud dels seus lligaments que ha de compensar amb un desenvolupament muscular adequat per evitar la inestabilitat articular. 

Metabolisme del ferro i activitat física

Amb l'exercici físic intens i de llarga durada augmenten les pèrdues i el consum d'aquest mineral.  En la dona, les dietes restrictives o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Condicion fisica
  • Condición física
  • Condicion fisica
  • condicion fisica
  • Condición Física
  • Condicionamiento fisico
  • Condiciones fisicas
  • Condición Física

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS