Conductismo

Páginas: 2 (431 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2013
CONDUCTISME
El conductisme sorgeix al segle XX, és una de les escoles psicològiques que estudia la conducta observable, pretén controlar-la i predir-la. El conductisme deixa de banda l’estudirelacionat amb la formació de la consciència
Dintre d’aquesta corrent psicològica es troben dues variants, el conductisme clàssic o condicionament clàssic i el neo-conductisme o condicionament operant.El condicionament clàssic va estar estudiat profundament per Pavlov i Watson , en canvi l’operant per Thorndike i Skinner.
Watson està considerat el pare fundador d’aquesta perspectiva psicològica, ja que el sorgiment del conductisme està atribuït a un dels seus experiment, “little Albert”, on tractava de demostrar que la conducta emocional podia ser condicionada en els nens.
Quan parlemdels inicis del conductisme es necessari destacar la figura de Allport, ja que va estar el primer en aplicar mètodes conductismes en la psicologia social, destacant el seu interès per l’experimentaciói el individualisme. A través de l’experimentació pretenia dur els procediments positivistes de les ciències físiques a les ciències socials. Amb l’enfocament individualista es centrava en l’homecom una unitat d’anàlisi, ja que només al individu era possible trobar els mecanismes conductuals.
Quan parlem del conductisme apareix amb freqüència referencies a paraules com “estímul”, “resposta”,“reforç”, “aprenentatge”, i això ens dona la idea d’un esquema de raonament acotat.
La base del conductisme es troba en el concepte de l’home i com aquest aprèn.
Hem de dir que el conductismes’origina en el camp de la psicologia, però ha tingut una influència molt més àmplia. Els seus mètodes i conceptes s’utilitzen en l’educació , a demés, molts cursets en la universitat es basen en les mateixesconcepcions de l’home, que sosté el conductisme. El conductisme ha filtrat la sociologia en la forma de sociobiologia, la creença on els valors morals estan enraigats en la biologia.
Les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conductismo
  • Conductismo
  • Conductismo
  • CONDUCTAS
  • CONDUCTISMO
  • conductismo
  • Conductismo
  • CONDUCTISMO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS