Conflicto

Páginas: 6 (1372 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2010
Conflicte del Apartheid...................................................................2
Sinopsis............................................................................................3
Fitxa Tècnica....................................................................................3
Anàlisis de les posicions...............................................................4
Moments delsConflictes................................................................4
Conclusions.................................................................................... 5

Conflicte del Apartheid

L'Apartheid en “afrikaans”, significa separació. La primera aparició la trobem a Sud-àfrica el any 1944 i serveix per designar la política de segregació racial i d'organització territorialaplicada de forma sistemàtica a l'Àfrica del Sud.

La principal funció de l'apartheid era separar les races en el terreny jurídic (Blancs, Asiàtics, etc..)establint una jerarquia en la qual la raça blanca dominava a la resta (Population Registration Act) i en el pla geogràfic mitjançant la creació forçada de territoris reservats: els bantustans.

El 1959, amb el Self Government Act l'apartheid vaassolir la seva plenitud quan la població negra va quedar relegada a petits territoris marginals.

El sistema racista va fer que, en un moment en què es desenvolupava la descolonització, les pressions de la comunitat internacional va augmentar contra el govern de Pretoria.

El 1960 va ser exclosa de la Commonwealth. A l'ONU es va plantejar la demanda de sancions. El 1972, Sud-àfrica va quedarexclosa dels Jocs Olímpics de Munic davant l'amenaça de boicot general dels països africans. Finalment el 1977, el règim sud-africà va ser oficialment condemnat per la comunitat occidental i sotmès a un embargament d'armes i material militar, i el 1985, el Consell de Seguretat de l'ONU va cridar els estats membres a adoptar sancions.

En tot aquestes condemnes internacionals hi va haver unacerta hipocresia. En el marc de la guerra freda el règim racista va ser vist per Europa i els Estats Units com un mur de contenció a l'expansió del comunisme a l'Àfrica. Moscou, per contra, va animar la lluita contra l'apartheid armant a Angola i Moçambic, països els governs pro-soviètics s'enfrontaven a guerrilles subvencionades per Occident i recolzades per Sud-àfrica. En el marc d'aquestconflicte, l'exèrcit sud-africà va fer diverses incursions en el territori dels seus països veïns.

La fi de la guerra freda va precipitar la fi de l'apartheid. El president Frederik de Klerk, després de diverses negociacions amb els representants de les comunitats ètniques del país, va posar fi al règim racista el juny de 1991. D'ara endavant la població negra va recuperar els seus drets civils ipolítics.

El procés va culminar amb l'arribada de Nelson Mandela, mític militant anti-apartheid que havia passat vint-i-set anys a la presó, a la presidència de la República de Sud-àfrica.

Sinopsis

El redactor en cap del "Washington Post". envia a Sud-àfrica al periodista Langston Whitfield a cobrir les vistes de la Comissió per la Veritat i la Reconciliació, en la què els assassins itorturadors de l'època de l'Apartheid són convidats a comparèixer davant les seves víctimes.
Si diuen tota la veritat i es declaren penedits, podran obtenir l'amnistia.
Aquí es on es fan la gran pregunta: és curaren totes les ferides que ha deixat l’Apartheid amb la Comissió de la Veritat i amb el fet de Reconciliar-se davant de tothom? Langston no ho creu així; com no ho creu possible va en buscadel coronel De Jager, el torturador més conegut de la policia sud-africana, i intenta treure-li tota la informació possible i fent-li veure tots els mals que ha fet.
Anna Malan és una poeta i periodista sud-africana que s’encarrega de cobrir les sessions de la comissió per una ràdio. Com sud-africana de raça blanca,tot el que relaten a les sessions de la comissió la deixa realment “tocada” ja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conflictos
  • Conflicto
  • Conflictos
  • el conflicto
  • cONFLICTOS
  • Conflicto
  • Conflictos
  • conflictos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS