Ddddd

Páginas: 3 (639 palabras) Publicado: 11 de junio de 2011
Punt de vista

El punt de vista d'aquest llibre és d'observador, ja que el narrador no és el protagonista i no dona el seu nom ni masses dades sobre ell. Explica el que veu i sent i de vegadestambé opina però no participa a la trama principal del text. En part també és un punt de vista col·lectiu ja que també explica el que li explquen el seus amics. Quan en Giberga explica la situació del pared'en Serrallonga abans de morir, per exemple, ho fa mitjançant el diàleg i no és el narrador qui ho explica.

Estructura

La novel·la consta de nou capítols, agrupats en tres etapes: els tresprimers on el plantejament on s'explica els antecedents del protagonista, com coneix a en Serrallonga, l'estada d'en Serrallonga a la presó.

i els tres últims són els resultats d'aquesta evolució.El nus va desde el quart capítol fins al número sis, on s'explica l'evolució d'en Daniel: quan es va posar malalt i li va cridar i insultar al metge, quan no volia sortir de la seva casa...

Eldesenllaç són els tres últims capítols, on s'explica com va arribar despres de sis anys sense saber res d'ell i tenia problemes amb les seves germanes per el testament del seu pare, el seu ingrés almanicomi d'Horta, la seva mort.

Espai

Quasi tota la novel·la succeeix en espais tancats: el Café de les Delícies on el narrador coneix a en Serrallonga, el Suís on s'assenten a parlar sobre la mortd'el pare d'en Daniel i en Giberga els explica que s'ha suïcidat, a la casa d'en Serrallonga, a Vilaniu on el narrador coneix a l'Adela... Pero també hi ha moments en què estàn en ple carrer i es posena parlar allà mateix.

El temps

El temps extratextual, si tenim en compte que l'obra comença a mitjans de l'any 1867 i que passen uns quinze anys en aquest període, s'esmente element històricscom les corts constituens al 1868, l'assassinat del General Prim al 1869 y l'enderrocament de les guerres Carlines al 1872, situa l'obra entre el 186 i el 1883, en aquella època a Catalunya hi havia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ddddd
  • ddddd
  • ddddd
  • Ddddd
  • Ddddd
  • ddddd
  • ddddd
  • Ddddd

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS