educación en valores

Páginas: 6 (1258 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2014
Índex

1. Justificació
2. Contextualització
3. Disseny del programa i activitats
4. Avaluació


































Consideracions generals: Portada, índex, pàgines numerades, màxim 25 pàgines)

1. Justificació

(Época, característiques de per a què cal fer el programa, explicar que és el que desenvoluparem, fer arguments sòlids de per aquè es necessita la formació, posicionar-nos pedagògicament segons teories pedagògiques i models d'educació en valors).

El programa d'educació en valors que durem a terme es centra en el CEIP Escola Tibidabo de nou Barris, concretament en el barri de la Prosperitat. La raó per la qual hem escollit aquesta escola és per què una de les components del grup treballa en aquest centre com a monitora demenjador i com a vetlladora, per la qual cosa podem tenir una visió més propera i exacta de les característiques del centre, dels alumnes i de les seves necessitats.

En relació amb l'educació en valors, hem detectat que dins del grup d'alumnes del cicle superior de Primària, centralment al curs de cinquè -encara que, com en tots els casos, hi ha excepcions- es produeixen constants faltes derespecte, actituds de racisme i comportaments de lideratge i superioritat.

2. Contextualització

(Com és el context? Com és l'entorn? Com són les persones? Quina necessitats tenen? Va dirigit a estudiants o a professionals? S'ha de comptar amb la col•laboració d'entitats?)

El context en el qual aplicarem el nostre programa d'educació en valors és una escola situada al districte de NouBarris, concretament a la zona de la Prosperitat, anomenada Escola Tibidabo.

Nou Barris és un districte de Barcelona situat a l'extrem nord de la ciutat, entre la serra de Collserola i el districte de Sant Andreu. Limita al sud amb Horta-Guinardó, i a l'oest amb la serra de Collserola.

Està format per 13 barris, entre els que trobem Can Peguera, Ciutat Meridiana, Torre Baró, Vallbona, Prosperitat,Porta, la Guineueta, Turó de la Peira, Roquetes Vilapicina i la Torre Llobeta, Canyelles i Verdun.































Com dèiem anteriorment, l'escola en la qual ens centrem per fer el nostre projecte està situada al barri de la Prosperitat. Aquest barri compta amb una població de 26.859 habitants. Dels 13 barris que formen el districte de Nou Barris,podem dir que el de la Prosperitat és el segon que compta amb més persones estrangeres, ja que segons les dades estadístiques de població de 2012, compta amb 5067 estrangers.

Tenint en compte aquesta dada, podem dir per tant, que l'Escola Tibidabo compta amb alumnes de diferents procedències, principalment del __________.

El fet de que hi hagi alumnes de diferents procedències dóna lloc aque hi hagi rebuig per part de molts alumnes cap als que provenen de fora d'Espanya. En moltes ocasions trobem molts alumnes que mostren actituds racistes, com per exemple insults, exclusions, rialles o frases despectives.
Es per aquesta raó que un dels nostres objectius del programa és fomentar el respecte entre els alumnes i pal·liar amb el problema del racisme, que cal dir que no tots elsalumnes ho tenen, però considerem que és necessari treballar en aquest tema per tal de solucionar els problemes que sorgeixen dia a dia, i prevenir els que podríen sorgir en un futur si no es treballés.



3. Disseny del programa

1. Títol atractiu
2. Objectius (generals i específics)

3. Temporització (Quan durarà? Amb quina freqüència es faran les activitats? Hi ha fases o etapes?)

AquestPrograma d’Educació en Valors es basarà en tallers i activitats dinàmiques que es portaran a terme durant les hores de la matèria de Tutoria - que es realitza una hora a la setmana- ja que considerem que és l’assignatura adequada per fomentar els valors que consten en el projecte.
La duració aproximada del programa serà de dos mesos; i la realització i participació en les activitats que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educación Y Valores
  • Los valores en la educación
  • Valores En La Educación
  • La Educacion En Valores
  • Una Educacion En Valores.
  • La Educacion En Valores
  • Educación y valores
  • La educación y sus valores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS