El desarrollismo

Páginas: 2 (488 palabras) Publicado: 11 de abril de 2013
EL DESARROLLISMO (AÑOS 60)
La decàda des 60 es va caracteritzar a Espanya per un creizement econòmic. Els tecnòcrates del govern van impulsar un creixement de la economia espanyola mitjançant laaprovació del Plan de Estabilización(1959). Aquest pla va suposar la reducción del gast públic, la disminució de la inflación, la disminución del intervencionisme de l’estat en l’economia, laconvertibilitat de la peseta (es va devaluar) i la obtenció de crèdits i ajudes amb la entrada d’Espanya al Fons Monetari Internacional(FMI).
Aquest desarrollismo estava basat en la indústria i en el turismede sol i platja. Les indústries es concentraven en Catalunya i Madrid. Catalunya es va convertir en un pol d’atracció fins i tot per als propis espanyols(sobre tot murcians). Els obrers arribats de lesdiferents províncies d’Espanya van fer augmentar els barris de la Ciutat Condal.
La dictadura de Franco va explotar el turisme de sol i platja en Espanya amb la declaración de Zonas de InterésTurístico Nacional. La llei pretenía atraure als turistes extrangers a aquelles zones de la costa que tinguéssin condicions especials per a l’atracció i retenció del turisme. Per això el govern va impulsarla construcción d’urbanitzacions i infraestructures necessàries a la costa.











CONSEQÜÈNCIES DEL DESARROLLISMO
-Després de la liberització de l’economia, es va reduir el dèficitde l’estat i van començar a rebre numeroses inversions de l’exterior, el que va fer que Espanya comencés un accelerat creixement econòmic.
-Aquest desenvolupament va desencadenar intenses emigracionsde mà d’obra campesina cap a les ciutats i la resta d’Europa. Van ser tan grans aquestes migracions que les comunitats que les revien van haver de tornar gent cap al seu lloc de partida a no ser queportaran una carta de treball.
-L’emigració va significar la reducció casi total de l’atur, però també les diferències de riquesa entre les diverses regions del país.
-Fort creixement de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Desarrollo y Desarrollismo
  • desarrollo y desarrollismo
  • desarrollo y desarrollismo
  • desarrollo y desarrollismo
  • desarrollo y desarrollismo
  • Desarrollo
  • Eras Y Desarrollo
  • Desarrollo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS