Els massais

Páginas: 8 (1816 palabras) Publicado: 3 de septiembre de 2012
Els Massais
1. INTRODUCCIÓ
Els massai són un poble estimat en uns 883000 individus. Parlen maa, una llengua nilòtic oriental. La majoria mantenen la seva religió tradicional, encara que alguns han adoptat alguna forma cristiana. Són pastors nòmades que viuen a les planes obertes del sud-est de Kenya (est de Narok i Namanga) i el nord-est de Tanzània.
La seva vida i la seva cultura giren alvoltant del seu bestiar boví, la seva riquesa i es traslladen a on sigui que les condicions siguin millors per als seus caps de bestiar.
2 Localització
El poble dels massais esta situat en africa entre el poble de Kenia i Tazània

2.1 Condicions climatiques.
Kenya és un país que compta amb un clima variable, un clima que és diferent en funció de l'àrea geogràfica en què es trobi al país. Elclima a Kenya varia en funció de l'altitud i de si està a la costa o en l'interior, a la sabana. És un país creuat per la línia de l'equador, de manera que en general, és un clima de temperatures que no varien en excés al llarg de tot l'any.
Durant els mesos d'octubre i novembre es produeixen diverses pluges que antecedeixen a l'època més calorosa a la zona, la dels mesos de gener a abril, l'èpocade l'hivern boreal. En els mesos que van de maig a octubre es produeixen més precipitacions.
El clima a la costa és més suau que a l'interior, en la sabana es registren temperatures extremes de calor, mentre que al cim dels Arberdares, o de la Muntanya Kenya podem trobar temperatures per davall dels zero graus.
2.2 Paisatge natural.
Un dels països africans més bells des del punt de vistanatural és Kenya, a causa que té una varietat de fauna i flora que mereix la pena poder veure de prop, una flora que destaca pel seu colorit i varietat en diferents zones, mentre que en altres llocs tenim un desert que també alberga una mica de flora. Kenya és una meravella per a tots els viatgers que volen trobar-se amb una destinació natural i bonica, ja que de segur podran gaudir molt en aquest paísde l'Àfrica.
Kenya sempre ha sigut un dels països cridaners per la seva fauna, però és també una destinació molt interessant gràcies a la interessant flora que es pot descobrir en qualsevol ciutat i racó de Kenya, un país al qual molts viatgers fan un viatge cada any per poder descobrir un lloc netament natural i que és una meravella per a tots els amants de la natura i que volen trobar-se ambtota la bellesa natural que es pot veure en aquest país tan sugerent.


3 Origen
El poble Masai té un clar origen nilòtic. Se sap que el seu origen està en l'antiga Núbia i es va establir en el que hui coneixem com el seu territori fa uns cinc segles. Hi ha una teoria preciosa que parla d'unes caravanes romanes que se sap que van partir cap a l'alt Nil a la recerca de les seves mítiques fontsperò mai van tornar ni es va saber d'elles. Alguns afirmen que els massais són descendents directes d'aquests romans, i això explicaria el petit vestit que porten, creuat sobre el pit, la peculiar forma de nuar i col · locar la Shuka (manta Masai amb el seu característic color vermell), les seues peculiars sandàlies, la forma del seu ganivet, molt semblant al glaudius (espasa curta romana) i lesfulles llargues de les seves llances. No obstant això, aquesta romàntica teoria ha estat tirada per terra per experts antropòlegs.

Antic guerrer Massai.
4. Massais
Els massais són un poble africà nilòtid. Aproximadament són uns 900.000 habitants, dels quals entre 353 i 450.000 habiten entre les ciutats de Narok i Namanga, a Kenya meridional, i la resta al nord de Tanzània, al voltant del llacVictòria. Les dades, no són del tot exactes.
Avans de la colinització,era un poble que vivia de la depredació.Ara majoritariament són pastors de bòvids,ovelles i cabres al voltant dels quals gira la riquesa econòmica encara que mantenen la seua religió, han adaptat creences del cristianisme.
4.1 HISTÒRIA
A mitjans del segle XIX exercien un important poder a la zona. Eren temuts, ja que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els crustacis
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els Perifèrics
  • Els aliments
  • Els ecosistemes
  • Els Impostos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS