Epistemologia

Páginas: 4 (976 palabras) Publicado: 2 de junio de 2011
Sebastià Roglà Recatalà

Activitat 1-1

DISCURS MITICORELIGIÓS VS. DISCURS LÒGIC

Hauriem de començar observant que alhora de parlar d’història i també prehistòria igual que quan parlem de lessocietats hem de diferenciar entre societat occidental i “altres societats” anomenades no-occidentals. Si per a la història d’occident la tecnologia i economia són categories explicatives, per a lessocietats no-occidentals aquestes i d’altres que serien explicatives a l’Occident no són valides per als no-occidentals ja que aquestes societats basen la seva història en elements anomenats “sagrats”.Així els occidentals ens basem en proves més palpables i evidents com poden ser documents escrits i els no-occidentals es basen en la transmissió oral. Això no seria una prova definitiva alhora dedefinir la història, encara que en un moment de la història es va pensar que les societats sense escriptura no tenien història i això no tenia ni cap ni peus ja que deixava oblidats continents sencerscom Àfrica o una part d’Amèrica.
Intentar imaginar que una societat no té història per no tenir documentació escrita és una bogeria ja que tothom té història (persones, coses, animals, etc) encaraque no hi haja transmissió escrita.
Evidentment cada societat dóna més importància a uns fets i mentre que la nostra societat fa més èmfasi en el temps curt dels esdeveniments o en les conjunturessocials o econòmiques, les societats de discurs religiós tenen més present el valor de la tradició i la repetició ininterrompuda dels cicle, aquests ens parlen més de creences i mentalitats que no pasd’esdeveniments i això fa que sigui més dificil fer història factual d’aquestes civilitzacions.
A pesar de tot això, els Occidentals estan més donats a estudiar tot el que no és no-occidental i cadavegada s’intenta aprofundir en el fons religiós que és el que predomina en aquestes cultures.
El contacte amb altres cultures fruit de les colonitzacions i la posterior presència d’aquestes societats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Epistemología
  • Epistemología
  • Epistemología
  • Epistemologia
  • Epistemologia
  • Epistemologia
  • Epistemologia
  • La epistemología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS