Escola convencional

Páginas: 5 (1102 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2011
Model d’escola convencional i escola alternativa

El text que vam comentar l’últim dia de classe en grup petit va ser escrit per José Contreras i rep el nom de “Otras escuelas, otra educación, otra forma de pensar en el currículum”, aquesta lectura tracta, principalment, sobre les escoles alternatives.

Quan parlem sobre l’escola amb un grup de persones, tots o la majoria, pensem en unmateix o similar tipus d’escola. Pensem en un edifici, en una organització, un espai, alumnes de la mateixa edat en una aula, exàmens, currículum, professor, .... ja que molts de nosaltres només hem conegut, vist i parlat sobre un sol tipus d’escola: l’escola convencional. Tot allò que sobresurt d’aquests paràmetres és vist com estrany i se’ns fa quasi impossible d’imaginar l’existència i elfuncionament amb èxit d’altres models d’escola. Estem habituats a un sol model d’escola.

Les escoles alternatives són aquelles que no s’han configurat per les normes que tenim associades al que és una escola. Malgrat aquest fet, la realitat és que l’escola prioritària i que “tots” coneixem és l’escola convencional però mentre que aquesta és un model recent, les escoles alternatives sempre hanexistit, sempre hi ha hagut escoles que han intentat experimentar amb nous mètodes per millorar l’educació i afavorir als infants mentre que l’escola convencional sempre ha seguit una metodologia i una organització semblants malgrat les diverses i gran quantitat de crítiques que ha rebut, s’ha de destacar que, actualment està fent esforços per canviar. A més, l’escola convencional és segura, és a dir,aquesta garanteix, amb un percentatge acceptable, que el nen o nena s’integrarà amb èxit a la societat, això aporta confiança a les famílies que prefereixen inscriure als seus fills a escoles amb aquest percentatge i amb les quals hi estan familiaritzats que escoles, majoritàriament, privades i desconegudes. D’aquesta manera es pot arribar a unes conclusions, entre altres, la falta d’informació iconeixement sobre les escoles alternatives.

Per tant, el model d’escola convencional s’ha consolidat perquè és el model majoritari i el que l’Estat ofereix públicament i reconeix, conseqüentment l’Estat parla i propaga aquest model i no parla sobre la resta. En termes generals, tot allò relacionat amb l’educació, s’ha sotmès a un únic, model.

Les escoles alternatives tenen moltescaracterístiques que resulten “diferents” per a mi i, segurament, per moltes altres persones però considero que un dels punts més importants és l’atenció que dediquen a la llibertat, a la responsabilitat i a l’infant. L’escola alternativa dóna molta importància a la llibertat i a la responsabilitat, pondera que el nen o nena ha de participar activament en un ambient que comporti la presa de decisionspròpies i l’acceptació de les conseqüències, en canvi, l’escola convencional es regeix per unes normes i un currículum, conseqüentment l’infant no ha d’afrontar decisions o problemes perquè aquetes ja han estat decidides per ells, aquest fet comporta que més endavant no sigui capaç d’encarar amb eficàcia decisions. La vida i la societat, en general, es basa en decidir per tant crec que ensenyar aprendre decisions és un punt important per integrar-se amb èxit a la societat, que és un del principals objectius de l’escola. A més, abans de decidir com actuar o que escollir raonem, utilitzem la nostra part racional i lògica, d’aquesta manera desenvolupem pensaments propis i consciència d’aquests pensament, ens coneixem millor a nosaltres mateixos.

Tots hem anat a l’escola, alguns ens haagradat més o menys però tots hi hem anat. Hi hem anat perquè, a més d’un dret, és una obligació, la llei ens obliga assistir a l’escola fins als 16 anys. En general, tots canviaríem alguna cosa del model d’escola que hem conegut. Considerant que l’assistència a l’escola és obligatòria, és un dret i, a més, és un servei que ofereix l’Estat destinat als infants, els alumnes hi haurien d’anar amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Convencionalidad
  • Convencionalismo
  • convencional
  • La Convencionalidad
  • Convencionalismos
  • Convencionalismo
  • convencionalismo
  • convencionalismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS