Estudi de cas

Páginas: 13 (3041 palabras) Publicado: 12 de abril de 2013
Fonaments del disseny tecnopedagògic

ACTIVITAT 2

Introducció al cas proposat:

L’”Instituto Cervantes” és una institució que té com a finalitat donar a conèixer la cultura espanyola i l’ensenyament de la llengua castellana arreu. Qualsevol persona que visqui en una ciutat important d’arreu del món pot trobar una seu d’aquesta institució i apuntar-se a cursos presencials osemi-presencials d’aprenentatge de la llengua, així com persones que ja tinguin un nivell alt certificat de l’idioma poden realitzar cursos que els acreditin poder ser professors d’espanyol com a llengua estrangera.

En el cas de Suïssa, tot i la gran demanda de gent interessada en l’aprenentatge de l’espanyol, no hi ha cap seu d’aquesta institució. La seu més pròxima es troba a Milà, Itàlia i és per això queel govern del Cantó del Ticino (la regió Suïssa de parla italiana), ofereix cursos de diversos nivells d’aprentatge de la llengua espanyola, dins del departament de “cursos per a adults” oficials del govern.

Els professors dels cursos noten una forta davallada del nombre d’inscrits i veuen com molts dels alumnes no poden assistir a totes les classes per la falta de temps o no poder compaginarla vida laboral i familiar. Molts alumnes han demanat al govern de crear cursos d’idiomes a distància, per mitjà de l’e-learning. En vista de la forta demanda, el govern ticinés ha decidit formar als seus professors fins ara “presencials” en la formació a distància, i han creat el següent curs en línia:

FORMACIÓ EN E-LEARNING PER A PROFESSORS D’ESPANYOL COM A LLENGUA ESTRANGERA
1.Identificació del model formatiu aplicat a partir de l'anàlisi d'una acció educativa sustentada en les TIC

Cas proposat:

Ens trobem davant d'un curs de formació de formadors en línia que es compon de 6 mòduls. Es pot impartir amb diferent càrrega lectiva; mínim dos mesos (25 hores), màxim 5 mesos (60 hores). La guia d'aprenentatge és la que determinarà l'itinerari i la temporalització, en funció deltipus d'oferta i d'estudiant al qual s'adreça la formació.

El curs es distribueix exclusivament en suport digital des d'un aula situada en un entorn virtual d'aprenentatge. S'hi troben els següents espais de comunicació: tauler del professor (per donar indicacions sobre el curs, pautes, proposar l'avaluació, etc.), El debat (per les activitats de discussió proposades pel professor) i el fòrum (pera altres qüestions del curs i per compartir activitats d'aprenentatge).
Inicialment, i durant uns 15 dies, els estudiants realitzen un taller virtual amb un consultor expert per conèixer les prestacions i funcionalitats de l'entorn.

Després de llegir el text1 on es defineixen els models pedagògics i observar el quadrant de paradigmes pedagògics resultant, identifico que el cas proposat estroba clarament a la meitat nord de la variable on el contingut i les tasques són controlades pel professor. On es pot discrepar és en la identificació de la variable on el procès d’aprenentatge és controlat pel professor o per l’alumne, per tant, abans de concloure si el model pedagògic es troba dins el qudarant Nord-Est o Nord-Oest, analitzo alguns dels elements bàsics d’aquesta acció formativa:Ens trobem davant d'un curs de formació de formadors en línia que es compon de 6 mòduls. Es pot impartir amb diferent càrrega lectiva; mínim dos mesos (25 hores), màxim 5 mesos (60 hores):
El contingut i l’aprenentatge són determinats pel professor.
Permet que l’estudiant gestioni quan i on vol aprendre, i controli el ritme i la durada de l’aprenentatge, és a dir, controla el procés.
La guiad'aprenentatge és la que determinarà l'itinerari i la temporalització, en funció del tipus d'oferta i d'estudiant al qual s'adreça la formació:
La guia d’aprenentatge es planeja segons l’estudiant.
El curs determina mitjançant una guia d’aprenentatge el que l’estudiant ha d’aprendre.
El professor especifica les activitats i els resultats, les dates límit de lliurament, el temps, els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudio De Casos
  • Caso De Estudio
  • Estudios De Casos
  • Estudio De Caso
  • estudio de caso
  • Caso De Estudios
  • Estudio de caso
  • ESTUDIO DE CASO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS