Estudios

Páginas: 2 (338 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2013
1. Què són
Els additius alimentaris són substàncies que s'afegeixen intencionadament als aliments elaborats perquè es puguin conservar, perquè en millorin les característiques, per a dotar-los denoves propietats o altres pròpies que s'hagin perdut durant l'elaboració.
1. Raons dels seu ús
Les raons per les quals s’utilitzen els additius en la indústria alimentària són bàsicamentde tipus econòmic i social. L' utilització d’alguns additius permet que els aliments durin més temps i per tant es puguin baixar els preus i mantenir la seva qualitat durant un període de temps mésllarg.
2. Tipus d’additius
Segons la funció que fan els aliments, hi ha diversos tipus d'additius, entre els quals destaquen els següents:
Colorants: S'utilitzen per recuperar el colororiginal de l'aliment que s'ha perdut durant el procés d'elaboració. És una substància que és capaç de tenyir les fibres vegetals i animals.
Els colorants s'han usat des de temps remots, emprant-se per aaixò diverses matèries procedents de vegetals i d'animals així com diferents minerals.
En química, es diu colorant a la substància colorida usada en tincions per a ressaltar diferentsmicroorganismes.
*
* Conservants: Impedeixen que es desenvolupin els microorganismes, i això permet que l'aliment duri més temps en bones condicions.es poden aplicar metodes fisics com són l'escalfament,la deshidratació, la irradiació o la congelació. Es pot aplicar mètodes químics que causin l'extinció per mort dels microorganismes o que almenys elimini la possibilitat de la seva reproducció. Enuna gran majoria d'aliments existeixen els conservants de forma naturales

* Antioxidants: S'afegeixen als aliments per evitar els fenòmens d'oxidació que els alteren. A més a més d'aquestesaplicacions en medicina, els antioxidants tenen moltes aplicacions industrials; s'usen com conservants d'aliments i cosmètics, i en la prevenció de la degradació del cautxú i la gasolina.

*...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • El estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS