Evolución

Páginas: 12 (2830 palabras) Publicado: 5 de junio de 2011
INDEX
1. Introducció.................................................................. 2
2. Explicació de l’evolucionisme.................................... 3
3. Lamarckisme................................................................ 4
4. Teoria de Lamarck....................................................... 5
5. Fotografies de les teories deLamarck...................... 8
6. Les evidencies de l’evolució....................................... 9
7. L’evolució del darwinisme........................................... 13
8. L’equilibri puntuat i la simbiogènesi ........................... 15

L’EVOLUCIONISME

L'Evolucionisme és un paradigma científic que s'ha transmès com a teoria a la disciplina prehistòrica des dels seus orígens, acausa de la forta influència de les ciències naturals, com la Paleontologia i, concretament, de l'obra de Darwin: L'Origen de les Espècies i L'origen de l'home . A causa que l'Evolucionisme es basa en dades empíriques molt limitats, el seu desenvolupament teòric ofereix moltes variants, gairebé totes relacionades amb dos problemes fonamentals: l'escala cronològica i el motor del canvi evolutiu. Peraquesta raó, aquest enfocament teòric s'ha establert en diferents paradigmes científics arqueològics, sent en alguns casos molt radical, fins a uns altres molt més moderats. D'altra banda, també pot diferenciar-se l'evolucionisme que creu veure que tots els canvis es dirigeixen cap a una destinació concreta... (Teleologia), enfront d'altres visions que pensen que, dins la inevitabilitat del canvi,aquest no sempre suposa un progrés i que, a més, existeix la regressió i diversos camins possibles a prendre, al llarg de l'evolució.

Jean-Baptiste Lamarck

Lamarck va néixer a França a l any 1744 i va morir al 1829, venia d'una família de l'aristocràcia però amb pocs recursos per a mantenir la nombrosa descendència. El seu pare, Pierre de Monet va animar a Lamarck a entrar al seminaridels jesuïtes d'Amiens amb la intenció d'ordenar-se sacerdot ja que en aquella època l'església era una bona opció per a fills de famílies de l'aristocràcia amb pocs recursos. Això no obstant, Lamarck se sentia atret per l'exèrcit, va abandonar l'escola jesuïta i va ingressar en l’exèrcit i va ser on va començar a interessar-se per la botànica i el estudi de les plantes i posteriorment va abandonarl’exèrcit per una lesió incurable.
Durant quatre anys va estudiar medicina a Paris, en aquesta època va escriure una obra sobre les seves observacions botàniques, el títol del llibre es Les Plantes de França.
Més tard es va dedicar a impartir classes de zoologia això va fer que s’allunyés de la botànica.
Avui ell es considerat com uns del iniciadors de la zoologia moderna i que també vaescriure un llibre sobre això, titulat la Filosofia de LA Zoologia.
I va ser el que per primera vegada contradeia el fixisme i va treure les seves pròpies teories sobre l'evolucionisme, encara que desprès es van considerar falses.
Va dir que els essers vius es transformen per poder adaptar-se a la vida i això li va denominar evolució.
El lamarckisme
La herència dels caràcters adquirits.
Alcomençament del segle XIX, Jean-Baptiste-Pierre va proposar una teoria evolucionista segons la qual les transformacions que un individu aconsegueixi durant la seva vida es poden transmetre a la descendència.

Teories en que es basa el lamarckisme.

a) La necessitat d’adaptar-se.
A mesura que les característiques del medi ambient varien, les característiques corporals animals i de les plantestambé canvien per adaptar-se als canvis ambientals.

b) Llei de l’ús i el desús.
En tot animal, l’ús freqüent i sostingut d’un òrgan qualsevol fortifica a poc a poc aquest òrgan, el desenvolupa,l’engrandeix. En canvi, la falta constant d’ús d’un òrgan el debilita, en disminueix progressivament les facultats i acaba per fer-lo desaparèixer.

c) Llei de l’herència i dels caràcters...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Evolucion
  • Evolucion
  • Evolucion
  • Evolución
  • Evolucion
  • Evolucion
  • Qué Es y Qué No Es La Evolución
  • Evolucion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS