EXERCICICS SOBRE SENYALITZACIÓ I FUSIONS (1).docx

Páginas: 2 (481 palabras) Publicado: 22 de enero de 2015
EXERCICICS SOBRE SENYALITZACIÓ I FUSIONS
Data límit per presentar-los per ser corregits: dimecres 12 de novembre
1. En un mercat opera un monopoli (incumbent), quina posició pot ser amenaçada perun competidor potencial disposat a entrar. Aquest no sap si els costos de l’incumbent són alts (Cost mitjà = 40) o baixos (Cost mitjà = 20). La funció de demanda de mercat és P = 100 – Q. Determinai representa:
a) La posició inicial de l’incumbent
b) Les estratègies que pot adoptar el competidor potencial i la resposta de l’incumbent en cada cas si sabem que, cas d’entrar, el competidorpotencial i l’incumbent competeixen a la Stackelberg i que l’entrada comporta uns costos enfonsats (per exemple, de publicitat) a la nova empresa. Calcula els resultats també en termes probabilístics.c) El resultat en aquest mercat si no hi ha senyalització per part de l’incumbent. És òptim no senyalitzar per part de l’incumbent?
d) El resultat final si hi ha senyalització
e) Quina seràl’estratègia que prevaldrà (senyalitzar o no senyalitzar)? Argumenta la resposta.

2. En un mercat hi ha n empreses que operen de manera competitiva. No hi ha costos fixes, cada treballador és igualmenteficient i produeix 10 unitats d’output, i el salari mensual que rep és de 400€. La funció de demanda de mercat és tal que a un preu 0 la quantitat demandada és de 25 unitats i per cada quatre euros queel preu augmenta la quantitat demandada disminueix en una unitat. Determina i representa:
a) L’equilibri inicial d’aquest mercat.
Suposa ara que les n empreses es fusionen i això dóna lloc a unmonopoli. Degut a la ineficiència productiva causada per aquesta fusió -estudiada per Liebenstein- ara cada treballador només produeix 5 unitats d’output. Però com el nou monopolista té poder demercat en la contractació de treballadors, el salari de mercat es redueix a 160 euros. Determina i representa:
b) La nova situació d’aquest mercat (P, Q, beneficis).
c) S’hauria d’autoritzar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tarea 1.docx
  • TAREA 1 S.E.E..docx
  • Tarea Numero 1.Docx
  • control de lectua 1.docx
  • Tarea de ingles 1.docx
  • Trabajo #1.docx
  • 1 (Alejandro Gonzales).Docx
  • TAREA 1.docx

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS