Ezequiel ander egg

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (324 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 27 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Ezequiel Ander- Egg
elaborat per Clara Jové i Ariadna Llanes

-Biografia

Ezequiel Ander –Egg, és un pedagog, sociòleg, assatgista i epistemòleg argentí, que va nèixer el 6d’Abril de 1930 a Bernardo Larroudé, província de la Pampa. Des de ben petit va tenir interès per canviar tot allò del seu voltant que trobava injust i que calia millorar pel món i a dia d’avui, alsseus 79 anys, seguéis afirmant que , -mientras haya en el mundo una sola mujer campesina explotada no dejaré la lucha-.

Ha realitzat estudis de Sociologia, Ciències Polítiques, Economia,Planificació Econòmica, Planificació Social i Pedagogia a Argentina, França, Espanya i Bèlgica, i ha esdevingut al llarg del temps un dels humanistes més importants en relació a les ciències socials.Durant el 1975 va sobreviure a un fusilament per part de la banda terrorista “Triple A” a Mendoza, fet que el va obligar a haver-se d’exiliar durant uns anys a Espanya.

Hasigut consultor de les Nacions Unides en planificación Nacional i de la Unesco en política cultural i animación sociocultural, també ha publicat articles sobre treball social, realitzant moltsaportaments teòrics a aquesta ciència i la seva praxis.

És gràcies a ell que temes com la Sociología, la Pedagogía, Animació Cultural, Investigació Social i Ecología, han esdevingut importantsdins de les Ciències Socials i han tingut repercussió dins de la Nostra societat.

Aportacions a la Ciència i al Coneixement:

Bibliografia

-Técnicas deinvestigación social. México: Humanitas, 1965.
-Metodología y práctica del desarrollo de la comunidad. Salou (Tarragona): Unieurop, 1980.
-Diccionario de trabajo social. Alicante(España): Caja de Ahorros de Alicante y Murcia, 1981.
- Metodología y práctica de la animación sociocultural. Madrid: Marsiega, 1981
-Introducción a la planificación. Buenos...
tracking img