Flyttfåglar analys

Páginas: 2 (491 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2010
“Vi möts hos trädgårdsmästaren. Mellan oss finns ett bord på hjul, tre meter brett och väl åtta på längden. På det står penséer i tusental, ett rullande hav av blått och lila, med strimmor av gultsom solblänk i vågorna”. (s. 9) I den här romananalysen om den svenska romanen Flyttfåglar av Marianne Fredriksson ska jag analysera hur kan man bygga i sitt liv en riktig vänskap trots att allakulturella skillnaderna och olika bekännelserna. Inge och Mira är huvudpersonerna på historian. Inge är en stark och oberoende svenska, hon är skild och har två döttrar som bor i London och hon är inteen troende person. Mira är chilenska, hon flydde från Chile med sin familj drar sig från Pinochets diktatur, hon har haft ett svårt liv men i Sverige tycker hon att hon fick människovärde, hon är entroende person som varje dag har samtal med Gud. Historian handlar inte om bara mötet mellan det svenska och det chilenska, det är främst en berättelse om vänskapen mellan människor.
Vad har Ingeoch Mira för gemenskap som gjorde att de skapade en vänskap? Gemenskapen mellan de två kvinnorna byggs främst upp kring liknande erfarenheter under uppväxtåren. När Inge vill skapa och upprätthålla envänskap blir hon rädd, men efter några mötet kan de se att deras liv har många sammanträffandet, båda är skilda och de kunde överleva med sina barn utan mans hjälp. Inge och Mira har ett stort intresseför blommor och det var den intresse som gjorde att de mötte hos trädgårdsmästaren. Jag tror att uppfattningar skillnaden, olika tänkande och den stor kulturell lucka mellan länderna inte varhindren när personerna måste träffa varandra, jag tror på levnadsöde och när en person kommer i ditt liv, det är för någonting inte av en händelse.
Hur kunde Inge och Mira ha en djup vänskap under så korttid? Mira är en misstänksam person och vill hålla ett visst avstånd från Inges första försök till närmanden för att hon inte umgås med svenskar och Inge är mycket nyfiken och hon bara frågar mycket...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analyse Français
  • Analyse De Données
  • Analyse des films
  • analyse la vida es sueno
  • Capture. visualise. analyse. optimise
  • Analyse Place Clémenceau Biarritz
  • Analyse des parties prenantes
  • Two step closer analyse

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS