Hiperglucèmia

Páginas: 3 (616 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2015
Hipertrigliceridèmia

Coneixements previs
Els triglicèrids són uns lípids que es transporten a través de la sang. Aquests estan compostos per part de la grassa que ingerim amb l’alimentació il’altre part, és generada per el fetge. L’organisme utilitza aquestes grasses per aportar energia, i si existeix amb excés, s’emmagatzema en forma de grassa.
Els valors normals ens sang d’aquest lípid sónde 150mg/dl. En el cas que aquest valor s’incrementi, augmenta el risc de patir una malaltia cardiovascular. No només pot causar deficiències cardiovasculars, ja que també relacionem aquests trastornamb l’impacte que té amb el colesterol LDL(colesterol “dolent”) i HDL (colesterol “bo).

Què causa la hipertrigliceridèmia?
Anomenem hipertrigliceridèmia, l’augment dels triglicèrids en sang.La causa està originada per dos tipus de problemàtiques, tot i que moltes vegades aquestes es combinen en un mateix pacient. Per un costat, hi ha les causes hereditàries ccausada per un defectegenètic que es transmet de manera autosòmica dominant això significa que si és rep una copia dolenta del gen de tan sols un dels seus pares, tindrà la malaltia. Si compleix els requisits anteriorsl’anomenarem: hipertrigliceridèmia familiar. Per l’altre, el seguiment d’una mala dieta rica amb sucres i grasses, i una manca d’activitat física.

Símptomes
Moltes vegades no és detectada fins a lapubertat o inicis de l’edat adulta, ja que com és evident, aquesta malaltia no desperta cap mena de símptoma.

Proves
Una prova rutinària com uns anàlisis pot ser clau per la detectar aquesta malaltia.En el cas de que en els antecedents familiars s’hagi detectat un cas de hipertrigliceridèmia cal avisar el metge de capçalera perquè realitzi les proves i tractament adients, segons el pacient. Comja s’ha esmentat anteriorment, el cas d’alerta s’inicia un cop el nombre de triglicèrids en sang supera els 150 mg/dl.


Tractament
L’objectiu fonamental del tractament és reduir el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hipo e hiperglucemias
  • Hipo e hiperglucemia
  • Hipoglucemia e Hiperglucemia
  • Hiperglucemia
  • Hiperglucemia
  • Hiperglucemia
  • Hiperglucemia
  • Hiperglucemia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS