Historia

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (261 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 25 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
1.El mètode usat a Espanya durant la crisi de la restauració d'Alfonso XIII consistia en la contractació de assesins a sou per part de la patronal perfer front als sindicalistes i treballadors més actius.
Els anys en els quals més assassinats van haver-hi van ser en 1919, 1920, 1921,i 1923, Vanassassinar a Evelio boal, Salvador segui, Pau Sabater, Franco Leyret i Francesc Menges.

2.La relació que té la Vaga de la Canadenca i el Pistolerismo és que laviolència en aquests anys va ser extrema. Els membres del Sindicat Lliure, amb la col·laboració de la policia, assassinaven impunement a políticsd'esquerres i a dirigents del Sindicat Únic, mentre que activistes del Sindicat Únic assassinaven policies, empresaris i membres del Sindicat Lliure.

3.AngelPestaña va ser l'assassí de Salvador Seguí,i era considerat com una de les figures més destacades de l'anarcosindicalisme espanyol i figura màxima de laCNT.

4.Els sindicats lliures van ser unes organitzacions creades per militants carlistes i el braç executor dels atemptats i assassinats de membresprominents de la CNT, organitzat i finançat per la patronal catalana.
El significat de la paraula productors en el text 2 parla de la persona que treballa enla producció de béns i serveis.

5.Els sectors socials que van donar suport al cop d'estat de Primo de Rivera van ser militars, polítics propers a lamonarquia, i bona part de l’oligarquia dirigent.
Y les mesures que va adoptar Primo de Rivera contra Catalunya va ser contra l'ús de la llengua catalana.
tracking img