Historia

Páginas: 2 (261 palabras) Publicado: 25 de enero de 2012
1.El mètode usat a Espanya durant la crisi de la restauració d'Alfonso XIII consistia en la contractació de assesins a sou per part de la patronal perfer front als sindicalistes i treballadors més actius.
Els anys en els quals més assassinats van haver-hi van ser en 1919, 1920, 1921,i 1923, Vanassassinar a Evelio boal, Salvador segui, Pau Sabater, Franco Leyret i Francesc Menges.

2.La relació que té la Vaga de la Canadenca i el Pistolerismo és que laviolència en aquests anys va ser extrema. Els membres del Sindicat Lliure, amb la col·laboració de la policia, assassinaven impunement a políticsd'esquerres i a dirigents del Sindicat Únic, mentre que activistes del Sindicat Únic assassinaven policies, empresaris i membres del Sindicat Lliure.

3.AngelPestaña va ser l'assassí de Salvador Seguí,i era considerat com una de les figures més destacades de l'anarcosindicalisme espanyol i figura màxima de laCNT.

4.Els sindicats lliures van ser unes organitzacions creades per militants carlistes i el braç executor dels atemptats i assassinats de membresprominents de la CNT, organitzat i finançat per la patronal catalana.
El significat de la paraula productors en el text 2 parla de la persona que treballa enla producció de béns i serveis.

5.Els sectors socials que van donar suport al cop d'estat de Primo de Rivera van ser militars, polítics propers a lamonarquia, i bona part de l’oligarquia dirigent.
Y les mesures que va adoptar Primo de Rivera contra Catalunya va ser contra l'ús de la llengua catalana.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS