Hoy empieza todo

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (938 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 18 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
HOY EMPIEZA TODO |
Fitxa de la pel·lícula |
|

1.
Quin paper social té l’escola actual?

L'escola és un dels instruments de transmissió dels valors democràtics i l'educació, en conjuntamb la resta de la societat, l'agent més important per al canvi cultural i el progrés social, ja que permet el desenvolupament integral de la persona, la consciència sobre els problemes socials i larecerca i posada en pràctica de solucions adequades.
Els educadors, doncs, han d’ensenyar als infants a viure, i no només a sobreviure.

2. Com creus que es traslladen els problemas socials a lesaules?

Els infants de les aules venen amb falta de disciplina, falta d’higiene,etc. D’aquesta manera, els infants desatesos o maltractats es concentren menys en el que ensenya el mestre i aprenmenys del que podría. A més, els mestres tenen més obligacions, a part de les educatives i les bàsiques de socialització, han d’ocupar-se de netejar-los, alimentar-los, de posar límits, etc.

3.Quina postura pren l’administració en problemas individuals que mostra la pel·lícula?

A causa de la Jerarquía d’aquest àmbit com és l’educació, costa que s’impliquin en l’ajuda a les famílies, tot isaber la situació en la que es troben. Sempre intenten cenyir-se a les lleis i les normes dictades per l’Ajuntament i el Govern. Aquesta burocràcia impedeix accelerar els processos d’ajuda en casosde més urgència i s’acabaen tenint resultats no desitjats, com el cas de la familia de la Leticia.

4. Analitza els diferents papers dels següents personatges:

* Director del parvulari:
Ésun home que s’implica molt per intentar aconseguir el benestar dels infants de la seva escola. Sent passió per la seva feina però es troba atrapat en la jerarquia de l’administració pública que no elpermet ajudar més del que voldria als alumnes que venen morts de gana i de fred a la seva escola. Tot i així, ell treballa amb constància, coratge i valor per aconseguir el millor pels infants....