Informe merkamueble

Páginas: 5 (1205 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2011
DIRECCIÓ COMERCIAL I - CAS MERKAMUEBLE

1. Introducció
L’empresa neix a Sevilla de les mans d’un jove Francisco León. Però tot i que l’empresa es crea en 1973, primer com a negoci mayorista i despres a detall, es a partir de 1996 quan Merkamueble posa en funcionament la seva expansió cap a la resta de la Península. Comença aquí un cicle imparable que ha portat a l’empresa ser lider del sectordel moble a Espanya gracies sobretot al seu president que ha demostrar un gran coneixement del sector i una gran visió empresarial per dectar canvis i tendencies.

2.Objectius
Per al futur més inmediat Merkamueble té planejat l’obertura del centre logístic a Bollullos de la Mitación (Sevilla) que distribuirà a tots els centres nacionals i internacionals. Aquest centre esta pendent de tràmitsburocràtics i es preveu la seva obertura per l’any 2007 o 2008.

A partir de l’obertura del centre logistic s’iniciarà l’expansió cap a França, la primera botiga estarà ubicada a Nimes i les següents en ciutats com Marsella, Montpellier, Aviñón o Aix-en-Provence fins aconseguir entre 40 i 50 franquicies cap a l’any 2012. Aquesta expansió també inclou Portugal on ja s’estan fent analisis de mercat.Merkaconfort també te objectius expansionistes pero en l’ambit nacional vol obrir aproximadamente 20 botigues anualments fins arribar a les 100 l’any 2012.

3. Anàlisi DAFO

ANÀLISI INTERN

3.1. Debilitats

- És una empresa relativament nova; amb menys d'una dècada al mercat és susceptible de no saber com afrontar noves situacions o entorns econòmics hostils.
- Per la mateixaraó, manca d'experiència i de coneixement del mercat més enllà de l'espanyol.
- Es mou en un model de franquícies. Aquest té certs riscos, per exemple que el franquiciat no respecti el compromís de seguir les pautes establertes per l'empresa i això resulti en desprestigi.
- Molt centrada a nivell nacional, però molt poc pes internacional.
- Es centra en productes d'un nivellbaix-mitjà. El fet d'oferir preus tan econòmics es pot relacionar amb poca qualitat i ser rebutjada per certs consumidors.
- L'empresa ha rebut queixes d'entregues fora de temps, articles amb defectes de fabricació i pèssima atenció al client. La companyia ha d'anar molt amb compte amb conservar el prestigi, perquè tot l'esforç fet per assolir la bona reputació, el pot perdre amb facilitat per unaproducció puntual dolenta que en cas de ser publicada als mitjans de comunicació pot generar recel i desconfiança.

3.2. Fortaleses

- Merkamueble és la primera marca espanyola en moblatge, és a dir, gran reconeixement.
- Bona acceptació per part dels consumidors i bona imatge.
- Ofereix preus accessibles i raonables en relació qualitat-preu; estratègia que li permet defensar-seamb èxit contra la competència de grans multinacionals dedicades a mobiliari i decoració.
- El sistema de franquícies té inconvenients però també té avantatges que poden resultar en fortaleses. El model permet, entre d'altres, una expansió més ràpida i entrada a nous mercats, a la vegada que redueix els costos per tal tasca i fa que la marca tingui més presència en el mercat.
- Tot i la"juventut" de l'empresa, ha sabut posicionar-se com a capdavanter dins del seu sector. Això denota que sap com moure's dins del seu mercat, que sap què ha d'oferir, a qui, i com transmetre el missatge, que duu a terme una bona política de màrketing per fer-se conèixer i convèncer, d'altra manera no hauria arribat fins on ha arribat.
- A més d'una cuidada acció de màrketing, l'empresa disposade bons sistemes informàtics, bona logística i servei telefònic d'atenció al client.
- Per fer que a l'hora d'escollir el client es decanti cap a la seva empresa, utilitza una estratègia de diferenciació: oferir serveis addicionals sense cost, com per exemple entrega, serveis i muntatge, assessorament en decoració, retirada dels mobles antics...i tot gratuït.
- Amb l'objectiu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Merkamueble
  • Plan de marketing de merkamueble
  • Merkamueble en francia
  • Historia de merkamueble
  • informe del informe
  • el informe de un informe
  • Informe De Un Informe
  • Informe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS