La bogeria, ¿malaltia o convenció social?:

Páginas: 2 (437 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2011
LA BOGERIA, ¿MALALTIA O CONVENCIÓ SOCIAL?:
Després de llegir la bogeria i segons el meu punt de vista, la bogeria del protagonista, en Daniel Sarallonga, és mes que res una convenció social. Perpoder afirmar que ell està boig la seva presència a l’obra hauria de ser major i amb actuacions en primera persona del personatge que ens fessin veure la seva clara malaltia. Però en el cas d’aquestacomposició, és mes pel que la gent parla i diu d’ell més que pel fets que realment fa el propi Sarallonga.
Exemples sobre la imposada bogeria d’en Serallonga:
* El seu aspecte: Ja només començarse’n el presenta com un personatge atípic. “En Daniel Sarallonga era molt alt, descolorit i xuclat de cara, amb barba espessa d’un color roig pebre. Els cabells curts que tapava amb unes quevedos d’or.Tenia el nas cantellut, el cap gros, els braços i cames com rems i el font bombat i curt, les celles borroses i vestia amb descuit, es feia de notar per les seues corbates de colors molt extravagants imal lligades. Semblava més vell del que era, el seu aspecte descurat.” No pots justificar la manera de ser o pensar d’un personatge nomes pel seu aspecte físic o la seva manera de pensar, tot així,se’ns presenta un home estrafolari.
L’actuació que té amb el mosso en Sarallonga es podria dir, segons el meu parer, més que de boig, de cregut o de busca bregues. Desprès d’això se l’emporten a la presóon escriu.
* També em de tenir en compte tots els durs moments que va passar el pare d’en Daniel, l’Ignasi, que també marcaran la vida del propi Serrallonga. La seva mare mor de jove i ha decuidar de les seves germanes amb el seu pare, aquest no es veu capaç i les encomana a sa germana que desprès d’una malaltia queda paralitzada de cames, durant aquest període les noies s’han desbarrar. EnSarallonga també va anar a la guerra, la seua dona va morir en el tercer part, les dos filles li roben, al seu fill el tanquen a la presó, s'intenta suïcidar pegant−se un tir al cap, amb tan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • bogeria
  • La bogeria
  • La bogería
  • La bogeria
  • La Bogeria
  • La bogeria
  • Malalties
  • Malaltia De La Son

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS