La casa tassel

Páginas: 5 (1010 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2012
LA CASA TASSEL. VÍCTOR HORTA

1) Descripció general

Aquesta arquitectura, s’anomena La casa Tassel la qual es localitza a Brussel•les i pertany a l’estil anomenat Art Nouveau. El seu arquitecte és Víctor Horta el qual la va començar a construir al 1892 i la va finalitzar al 1893.
Es tracta d’un sistema constructiu amb materials industrials que són bàsicament la pedra, el ferro, el vidre,la ceràmica i la fusta.

2) Anàlisi formal i estilístic

La casa Tassel és una casa unifamiliar de carrer construïda per a una família burgesa en un carrer de Brussel•les al costat d’altres cases.
La casa és estreta i està situada en un solar allargat sense gaire llum.
Com ja he dit anteriorment, és un sistema constructiu nou ja que aplica els avenços dels materials industrials que abansno s’utilitzaven, aquestes materials són la pedra, el ferro, el vidre, la ceràmica i la fusta.

Elements de suport i suportats

Respecte a la seva construcció, està formada per uns elements de suport verticals que sustenten els elements sustentats que són horitzontals.

Pel que fa a l’estructura que sustenta, és metàl•lica imbricada i està formada per columnes de ferro forjat que a més de lafunció de suport, tenen una funció decorativa i per tant estan a la vista.
D’altra banda els elements suportats que també estan a la vista com un element decoratiu més i també són de ferro, són les bigues.
La resta dels elements són els elements de tancament que serien els vidres, la pedra etc.

Espai exterior/interior

En aquesta arquitectura, com en totes, es distingeix un espaiexterior i un altre interior.

D’una banda, a l’espai exterior destaca la seva façana que es caracteritza per l’originalitat que ve donada per el contrast entre elements tradicionals, com els carreus de pedra que recobreixen els murs, combinats amb la superfície ondulada i el amb el fet que les baranes de ferro es trobin a la vista i no hi hagi cap afegit.
Els materials de construcció de la façanasón la pedra, el ferro i el vidre.
Aquesta façana es divideix en quatre pisos diferents però que estan unificats per el ritme dels elements verticals de les finestres. També hi ha diferents finestres en cada planta.
Al primer pis de la façana destaca la gran balconada ondada les finestres de la qual estan separades per petites columnes de pedra.
Al segons pis, destaca una tribuna alta formadaper un vitrall corbat decorat per una barana.
Al tercer pis el vitrall està arrenglerat a la paret és a dir està alineat a la façana. Aquest pis té com una terrassa amb un balcó ondulat de ferro.

Respecte a l’espai interior, que estava fet a la mida de les necessitats de la parella burgesa, es divideix en tres plantes distribuïdes en espais diferents: la planta principal és un gran espai queestà articulat per dues grans escales, una escala que és la principal, que comunica amb els espais que donen a la façana externa, i l’escala interna que distribueix el sector que dona a la banda de darrere on hi ha la façana interior i un pati. En aquesta planta també hi ha el saó d’estar (5) el qual és molt més alt que les habitacions de les altres plantes ja que aquesta planta és com si siguesuna planta i mitjà. També s’hi troba el vestíbul (1), l’estudi (3), el guarda-roba (2), la sala (4)...
Un altre espai és la segona planta on hi ha el dormitori (7) que està a la banda interior ja que és on hi ha menys soroll, la recamara (6) que era l’espai on els senyors de la casa es vestien...; el lavabo (espai en blanc); i la sala (8) que estava dedicada per al matrimoni.
L’últim espai és laúltima planta on hi ha les habitacions del servei (9), i la sala de treball que era on el senyor duia a terme les seves tasques personals o professionals (10).

Estil de l’època i l’autor

Aquesta arquitectura és d’estil modernista. El modernisme va ser un moviment cultural produït a Occident a la fi del segle XIX i al començament del segle XX. En art, tot i que a Catalunya té un sentit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Casa Tassel
  • Casa Tassel
  • victor horta . casa tassel
  • Victor horta
  • Cassa tassel
  • casa tassel
  • Análisis De Imágenes Satelitales Utilizando El Método Tasseled Cap
  • Un Caso Muy Caso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS