La ilíada

Páginas: 3 (679 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2011
La Ilíada

És un poema èpic grec atribuit a Homer (segle VIII a.c) compost en hexàmetres per ser recitat oralment pels ràpsodes.
L'obra està dividida en vint-i-quatre cants. Narra una part de laguerra de Troia, concretament cinquanta-un dies del setge a la ciutat de Troia (Ílion) per part de les tropes aquees (gregues) comandades per Agamèmnon a la recerca d'Helena, la muller del seu germàMenelau, raptada per Paris, fill de Príam, rei de Troia.
Paris va segrestar a la esposa de Menelau, portant-la a Troia. Davant d'aquest fet, Agamèmnon, germà de Menelau, convoca a tots els reis grecsa una reunió per comunicar el que ha passat, com a resultat d'això, es va enviar una expedició de guerres, capitalitzades per Aquil·les i Ulises entre d'altres, iniciant així la guerra de Troia que vadurar deu anys.
Les trobades entre grecs i Troians varen ser sagnants, però en arribar al novè any de guerra, va esclatar un violent enfrontament entre dos grecs: Agamèmnon i Aquil·les. Aquícomença la Ilíada.
Aquil·les, el millor guerrer dels aqueus, abandona els combats ofès per la sostracció per part d'Agamèmnon d'una jove guanyada en un botí, Briseida, filla de Crises. Amb l'abandonamentd'Aquil·les i dels seus soldats, els grecs pateixen grans calamitats i les seves naus estàn a punt de ser incendiades pels troians. Davant la impassibilitat d'Aquil·les en les desgràcies aquees,Pàtrocle, el seu millor amic, li demana les seves armes i el permís per a participar en la batalla. Aquil·les, a contracor, li concedeix. Pàtrocle, després de realitzar grans gestes bèl·liques, serà victoriósamb l'ajut d'un déu, Hèctor, fill gran de Príam i el millor guerrer troià, el qual gosa fins i tot de vestir les armadures d'Aquil·les. La mort de Pàtrocle torna a Aquil·les al combat per tal devenjar el seu amic, i en un singular combat venç a Hèctor. El cadàver del vençut es arrossegat davant les muralles de Troia. No obstant això, el rei Príam aconsegueix la clemència d'Aquil·les i pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La iliada
  • La iliada
  • La iliada
  • La iliada
  • Iliada
  • La Iliada
  • La Iliada
  • la iliada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS