La ola

Páginas: 2 (282 palabras) Publicado: 20 de enero de 2011
LA OLA

Quins aspectes de l’asignatura hi surten reflectits:

Un dels aspectes és la Obediència ja que el grup segueix al líder i compleixen les seves ordres. Alfinal acaba sent una obediència destructiva.
També es veu reflexada la Conformitat ja que canvien les actituds, creences i/o comportaments dels joves per adherir-se a lespautes i normes del grup. Es senten part del tot. Aquí apareix la dissonància cognitiva.
Hi ha també Estereotips i Prejudicis. Apareixen a causa del canvi els membres del’endogrup es consideren millors els altres. Després de la creació d’aquests pensaments apareix la discriminació. Amb la creació de la Ola ha aparegut un endogrup quediscrimina a tots els altres.

Personatges:
TIM
En Tim és un adolescent amb una autoestima molt baixa i amb molta inseguretat. Se sent sol no té ni recolzamentfamiliar ni amics. Al sentir-se membre del grup arriba amb mola facilitat en una conformitat privada.

De cop el jove es sent més fort i superior a totes aquelles persones queno són del seu grup, per tan discrimina a l’exogrup, té l’autoestima més alta i l’endogrup passa a ser allò que l’importa més. L’obediència d’en Tim és totalmentdestructiva.

Marcos
En Marcos és un noi amb una autoestima bona, té una relació de parella, però no tenia una bona situació familiar. Ell va trobar en aqeust endogrup unmodel d’identitat que li procurava un recolzament que substituia aquesta falta de suport familiar. Tot i que es va adonar que l’obediència que estava portant a terme eradestructiva.

Aquesta identitat comuna es va poder crear gràcies als estereotips i prejudicis, que va portar a la discriminació de membres pertanyents a l’exogrup.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ola,ola,ola
  • Ola De La Ola
  • Ola Ola
  • Ola Ola
  • Ola ola
  • Ola la ola
  • OLA* OLA*
  • Olaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS