Les malalties

Páginas: 2 (469 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2014
Malalties:
La malaltia és un trastorn físic o mental que provoca alteracions en el funcionament normal de l’organisme, ja sigui de caràcter físic o de caràcter psíquic. Una patologia són els canvisque es produeixen en el cos a causa de la malaltia. Una manera de classificar les malalties és la següent:
 Malalties no infeccioses: són aquelles les quals els patògens no són la causa. Malaltiesintransmissibles com els traumatismes, les malalties degeneratives i algunes malalties genètiques.
 Malalties infeccioses: Són les causades per microorganismes patògens com bacteris, virus, fongs oprotozous. El seu creixement en les cèl•lules i els teixits de l’hoste és la infecció.
Les malalties no infeccioses és divideixen en els següents subapartats:
 Malalties hereditàries o genètiques.S’hereten dels progenitors. Moltes d’elles són cròniques i es mantenen tota la vida com la diabetis o la hemofília.
 Malalties mentals. Es caracteritzen per provocar alteracions anormals oinjustificades de la personalitat com la psicosi, la neurosi, l’esquizofrènia, la subnormalitat etc. Aquestes malalties compten amb diversos psicofàrmacs que ajuden i també teràpies i ajutpsicològic/psiquiàtric.
 Malalties específiques d’òrgans i sistemes. Afecten als diferents òrgans o sistemes del cos com per exemple a l’aparell respiratori amb la bronquitis crònica, del sistema nerviós central coml'Alzheimer etc.
 Malalties autoimmunes. Són aquelles que es deuen a una errada dels sistema immunològic, que fa que es creïn unes molècules que atempten contra el propi organisme com l’esclerosimúltiple.
 Malalties creades per accidents. Patologies causades per accidents de trànsit, domèstics...

Les malalties infeccioses es poden dividir segons quines siguin les seves causes:
 Malaltiescausades per virus, com el xarampió, la verola, el SIDA etc.
 Malalties infeccioses causades per bacteris, com la meningitis, el tifus...
 Malalties infeccioses causades per protozous, com la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malaltia De La Son
  • malalties
  • malaltia
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties
  • malalties mentals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS