Los girasoles ciegos

Páginas: 2 (284 palabras) Publicado: 5 de enero de 2012
Los girasoles ciegos

Aquest llibre tracta sobre la post-guerra (1936-1942) i són un seguit de quatre històries diferents en les quals el tema principal ésla derrota. La derrota d’una Espanya després de la guerra i el dolor que va comportar.
La relació entre aquestes històries es que els seus personatges sónels ‘vençuts’, gent que recorre un camí dolorós.
El primer relat tracta sobre el ‘Capitán Alegría’ que es de l’exèrcit feixista i es rendeix als republicans.Es rendeix perquè ell deia que no volien guanyar la guerra, sinó matar enemics.
El segon relat va sobre un jove poeta, el qual s’escapa i mor la seva dona,la qual dóna a llum a un nen abans de morir. A través d’una llibreta on ell escriu els seus temors ens explica la lluita per mantenir viu al seu fill.
Elprotagonista del tercer relat és un soldat republicà: Juan Serna. Quan s’adonen de que va conèixer i va veure morir al seu fill, el van condemnar. Intenta mentirper viure una mica més, però al final acaba explicant la veritat i el maten.
En l’última història s’explica com en Ricardo, és un ‘topo’ al qual tota lafamilia protegeix. Ell observa el maltracte que pateix la seva dona.
L’objectiu d’haver llegit aquest llibre en la matèria de filosofia es conèixer l’històriaper entendre el present, ja que per superar la tragèdia, no s’ha d’oblidar i fer com si no haguès passat res, sinó que s’ha d’assumir i conèixer la veritat.És un llibre per reflexionar sobre el que va passar, si va valer la pena tant de patiment o no i sobretot per descobrir el sentiment que es respirava a l’aire.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Girasoles Ciegos
  • Los girasoles ciegos
  • LOS GIRASOLES CIEGOS
  • Los Girasoles Ciegos
  • LOS GIRASOLES CIEGOS
  • Los girasoles ciegos
  • Girasoles Ciegos
  • Los Girasoles Ciegos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS