Mapa D'Europa Després De La Primera Guerra Mundial

Páginas: 5 (1113 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2012
a) La remodelació d’Europa

- Fixa’t en el mapa i explica els canvis territorials:
• Pèrdues de l’Imperi Rus.
L’Imperi Rus va perdre gairebé tota la seva costa al Bàltic i va cedir grans extensions a la nova Polònia.

• Pèrdues de l’Imperi Austrohongarès
L’Imperi Austrohongarès es va desintegrar com a causa dels tractats de St. Germain i del Trianon. De l’antic imperi van sorgir nousestats: Txecoeslovàquia, Hongria i Àustria.

• Cessió de territoris alemanys
Alemanya va ser l’Estat més perjudicat i obligat a complir unes condicions molt dures va haver de: retornar els territoris d’Alsàcia i Lorena a França, Schleswig a Dinamarca i Eupen i Malmédy a Bèlgica. La Posnània i una part de la Prússia occidental van ser lliurades a Polònia, a la qual també se li va garantir, unaccés al mar Bàltic per mitjà d’un corredor de 80 km de llarg, el corredor de Danzig, que separava la Prússia oriental de la resta d’Alemanya.


- Enumera els nous estats que es van formar després de la Primera Guerra Mundial.
Àustria, Txecoslovàquia i Hongria, que es van formar després de la dissolució de l’Imperi Austrohongarès. Polònia, Finlàndia, Estònia, Letònia i Lituània que abans formavenpart de l’Imperi Rus. Iugoslàvia, nou estat format als Balcans amb Sèrbia com a cap. Iugoslàvia agrupava diverses nacionalitats i diferents estats com Eslovènia, Croàcia, Bòsnia i Montenegro.


- Quins estats van engrandir els seus territoris?
França, amb els territoris d’Alsàcia i Lorena. Bèlgica amb l’annexió dels dos cantons d’Eupen i Malmédy. Dinamarca amb el territori de Schleswig. Romaniaamb Bessaràbia, que abans formava part de l’Imperi Rus, i amb Transsilvània, que abans formava part de l’Imperi Austrohongarès. Itàlia amb les annexions del Trentino i Ístria.


- Fes una reflexió sobre les modificacions territorials tot observant els dos mapes.
El mapa d’Europa va canviar dràsticament després de la Primera Guerra Mundial. Alemanya va haver de cedir molts territoris alspaïsos vencedors. Les seves fronteres van disminuir per l’oest, l’est i el nord. Al cedir la Posnània a Polònia, el país va quedar fragmentat en dues parts.
La disgregació de l’Imperi Austrohongarès va suposar la creació de nous països, però la situació va millorar perquè l’antic Imperi estava dominat per una minoria germànica, i així les altres nacionalitats sotmeses, com els hongaresos i elstxecs, van tenir els seus propis estats.
La creació del nou estat de Iugoslàvia, va agrupar moltes nacionalitats: eslovens, croats, bosnis; en un mateix estat, però el cap d’aquest nou país va ser Sèrbia.
El país més perjudicat de la zona dels Balcans va ser Bulgària que va perdre la sortida directa a la Mediterrània.
L’Imperi Rus va haver de cedir grans extensions a Polònia i també a Romania, quetambé s’havia annexionat Tanssilvània que formava part de l’Imperi Austrohongarès. Es van crear aquests països tan grans perquè havien de fer de tap davant de la Rússia revolucionària. Per aquest motiu no es va tenir en compte que els nous Polònia i Romania haguessin de reunir dins del territori nacionalitats diverses.
L’Imperi Rus també va perdre pràcticament totes les seves costes bàltiques, ambla creació dels estats de Finlàndia, Estònia, Letònia i Lituània.
En definitiva després de la Primera Guerra Mundial van sorgir vuit estats nous; uns fruit de la dissolució d’antics imperis i d’altres a causa de la unió de diferents estats.

- Analitza l’esquema i explica quines condicions i reparacions es van imposar a Alemanya en el Tractat de Versalles.
Les condicions polítiques van serla cessió dels territoris de d’Alsàcia i Lorena a França, Eupen i Malmédy a Bèlgica, Schleswig a Dinamarca i el corredor de Danzig a Polònia.
Els signants del Tractat de Versalles van obligar a Alemanya a seguir una sèrie de condicions militars. S’abolia el servei militar. S’havia de reduir l’exèrcit a 100.000 homes i desarmament vigilat per la Societat de Nacions. Ocupació de la riba...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mapa de la Primera Guerra Mundial
  • Mapa de europa en la primera guerra mundial
  • Primera Guerra Mundial Comparacion De Mapas Post Primera Guerra Mundial Y Despues
  • Primera Guerra Mundial Primero Medio
  • Historia primera guerra mundial
  • Primera guerra mundial
  • Primera guerra mundial
  • Primera guerra mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS