Mensajes subliminales 2222

Páginas: 6 (1485 palabras) Publicado: 16 de enero de 2011
Un missatge subliminal és un senyal o missatge dissenyat per passar per sota (sub) dels límits normals de percepció. Pot ser per exemple, inaudible per a la ment conscient però audible per a la ment inconscient o profunda; pot ser també una imatge transmesa d'una manera tan breu que passi desapercebuda per la ment conscient però així i tot, percebuda inconscientment.

Antecedents
El primeresment registrat sobre la percepció subliminal és la realitzada en els escrits de Demòcrit. Plató va parlar d'aquesta noció en el seu escrit Timeo.

Aristòtil va explicar de manera més detallada els llindars de la consciència subliminal en el seu "Perves Naturalia" fa gairebé dos mil anys, i sembla ser el primer a suggerir que els estímuls no percebuts de manera conscient bé podrien afectar elssomnis. Fa 2.250 anys Aristòtil va explicar en la seva teoria del son:

"Si els impulsos que tenen lloc durant el dia no són massa forts i poderosos passen desapercebuts a causa de impulsos altament desperts. Però mentre dormim té lloc el contrari, és que els petits impulsos semblen grans. Això aclareix el que passa en el somni. Quan només hi ha ecos febles a les orelles els homes creuen que estracta d'una cosa llampegant i extraordinària".

Aristòtil va anticipar el que a principis del segle es coneixeria com l'efecte Poetzle. El filòsof Montaigne es va referir a aquest fenomen de la percepció subliminal en 1580. El 1968 Leibniz també va proposar la noció que diu:

"Existeixen innombrables missatges subliminals, que no són distingides prou com per a percebre-o recordar-les,però que es tornen òbvies a través de certes conseqüències".

Principis de segle
Durant l'última part del segle XIX i principis del XX, Freud va investigar nous conceptes i teories sobre el subconscient i l'inconscient. La teoria del somni de Freud va crear una base sobre la qual el doctor O. Poetzle va fer un dels primers descobriments científicament importants sobre la percepció subliminal.Freud va dir que els somnis tenen tres característiques principals:

- Protegeixen el dormir en convertir el material potencialment pertorbador en imatges pròpies del somiar.
- Representen la realització del desig.
- Els estímuls del son són transformats de manera simbòlica abans de sorgir en el somni, sobretot aquells estímuls que amenacen l'individu

Poetzle va descobrir que un estímul o unainformació captada conscientment per una persona no apareix en els somnis subseqüents. Quan estudiava les reaccions a figures plasmades o amagades en pintures va descobrir que el contingut del son en aparença era traçat pels estímuls percebuts a un nivell inconscient anterior al somni. El científic va formular la seva Llei d'exclusió al voltant de l'observació que els éssers humans exclouen delsseus somnis les dades percebuts de manera conscient. Va concloure dient que el contingut dels somnis estava compost en essència d'informació percebuda subliminalment. Poetzle reflexionar sobre que el concepte de transformació de Freud, la tercera característica del somni, era en essència una modificació de material percebut de manera subliminal. Aquest fenomen de transformació va ser descrit méstard com la defensa de la percepció, mecanisme mitjançant el qual l'individu es protegeix a si mateix de la informació que podria ser poc agradable, potencialment nociva o que produís conseqüències d'ansietat. La informació amenaçadora dipositada en l'inconscient ha de ser enterrada o transformada en una cosa relativament inofensiu abans de ser admès a la consciència. L'anàlisi del son durant lapsicoteràpia es basa en la interpretació de l'estat transformat de manera lenta i acurada perquè el pacient pugui aprendre a viure amb comoditat quan sorgeixen de l'inconscient els records penosos.

Els deixebles de Poetzle teoritzar que els ulls fan prop de 100.000 fixacions diàriament. Només una petita part d'aquestes fixacions s'experimenta de manera conscient. D'alguna manera el contingut...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mensajes Subliminales
  • Mensajes subliminales
  • mensajes subliminales
  • Mensajes subliminales
  • mensajes subliminales
  • Mensajes Subliminales
  • mensajes subliminales
  • Mensajes subliminales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS