Mirall trencat

Páginas: 19 (4636 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2011
PERSONATGES I UNA PETITA DESCRIPCIÓ
DANIEL SERRALLONGA: és el protagonista de la história. És una persona que està malalta de bogeria i és repulicà.
ARMENGOL: és amic d'en Serrallonga. Està sempre fent bromes a costa del Daniel i se'n burla d'ell amb freqüencia. També li diu alguna mentida que altre. I és estudiant de Dret.
NARRADOR: és un amic de l'Armengol, pel qual coneix a enDaniel Serrallonga. És estudiant de Dret.
DON IGNASI SERRALLONGA: és el pare d'en Daniel Serrallonga. Treu al seu fill de la pressó. Es va casar per compromís. I finalment es va suicidar. També era boig, com el seu fill.
PRÒSPER GIBERGA: és un home de vilaniu que estudia Medicina i posteriorment és el metge de Vilaniu. És fill del metge que atén i s'ocupa de Serrallonga. Sempre té opinionsdiferents que les del narrador, per tant, sempre s'oposa a qualsevol cosa que ell diu. És amic d'en Daniel Serrallonga i és qui el presenta a l'Armengol.
ADELA SERRALLONGA: és una de les germanes de daniel serrallonga.
CAROLINA: és l'altra germana de Daniel. és geperuda i pateix esquizofrénia.
MATILDETA: és la dona del narrador.
PONS: és el marit de l'Adela.
NAISET: fill d'enSerrallonga i Salomé.
SALOMÉ ARGILA: dona d'en Serrallonga.
RAMON ARGILA: germà de la Salomé.
SR. GENÍS ARGILA: pare de Salomé i Ramón. Treballava amb Daniel Serrallonga.
MARGARIDA: la criada de les germanes Serrallonga (l'Adela i la Carolina)
ENGRACIETA: mare de daniel Serrallonga.
GENERAL PRIM: és un republicà català que és idol del Serrallonga.
POLICÍES, SARGENT, MONJOS,CURA, LA GENT DEL POBLE DE VILANIU, …

OPINIÓ PERSONAL SOBRE EL LLIBRE “LA BOGERIA”
La bogeria és un llibre que la veritat no m'ha cridat massa la atenció. No perque no sigiu bo, sino perque el tema del llibre no m'agrada massa. A més, que aquest llibre va ser escrit en l'época de crisi de Narcís Oller, i no va ser precissament la seva millor época. El que m'agradat és haver llegit la vidad'aquest home, perque la veritat és que m'ha donat pena i llàstima, i com jo sóc molt emotiva m'agrada llegir aquestes coses. La veritat és que no me'l tornaria a llegir però me l'he llegit bé i sense cap problema. Encara que com em sembla que es parla en una espècie de català antic, hi ha paraules que les barrejen amb el castellà i d'altres que no s'entenen, hi ha coses que no les he comprés deltot.
9. TEXT DE 150 PARAULES EN QUÈ ES RETRATI ALGUN DELS PERSONATGES:
DANIEL SERRALLONGA
Té uns 25 anys. Descolorit i xuclat de cara, amb una barba espessa i d'un roig pebre i sal com els cabells, que duia curts. Els seus ulls rodons i grisos. Tenia el cap gros, de front bombat i curt, les celles borroses i la vena frontal i l'arruga de les celles se l'inflaven i enceniencom per sobtadacongestió. Era alt i prim, vestia amb descuit i es destinguia pel mal gust de les seves corbates, amb color rasbiosos i llampants i amb el nus mig desfet. Sempre estava acalorat, mai no duia abric per molt fred que fes. Anava sempre amb pantalons estrets i l'americana botonada de dalt a baix. Sempre anava amb el seu basto de porra de ferro i no es treia dels llavis per res del món la seva pipa.

Elprotagonista és absent (Daniel Serrallonga).*1ª PART:Serrallonga apareix a la novel·la a partir de la informació que en dóna la resta de personatges. Serrallonga es un personatge singular, amb un caràcter exaltat, estrafolari (Una petita extravagància d'en Daniel seria la col·lecció de retrats del General Prim).El narrador fa un retrat del personatge físicament i psíquicament i ens mostra les reaccionsmés exaltades, desencadenades per les bromes del Armengol.Hi ha informació d'en Daniel Serrallonga d'una manera indirecta a través de l'Adela (germana). Presentació del seu germà bastant assenyat, tranquil i emprenedor.
*2ª PART:Es fa notar l' alteració mental del personatge. Després de l'assassinat del General Prim intenta descobrir la trama del Crim. Provoca un escàndol a Madrid, per això la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS