Nit de divendres

Páginas: 14 (3349 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2011
Nit De Divendres

Jordi Serra i Fabra

David Sanchis García
2º Baxiller

Índex

1.-Context personal dels protagonistes:
1.1.-Marià……………………………………3
1.2.-Serafí……………………………….…..3
1.3.-Ismael…………………………………..4
1.4-Josep Lluís……………………………...41.5.-Llàtzer…………………………………..5

2.-La figura femenina al llibre:
2.1.-Agustina…………………………………6
2.2.-Mare de Marià……………………...…..6
2.3.-Núvia d’Ismael……………………..…..7
2.4.-Llúcia…………………………………….7
2.5.-Mare de Josep Lluís……………...……7
2.6.-Mercé……………………………………8
2.7.-Petra y Noelia………………………..…8

3.-Argumentacións i refutacions de la ‘marxa’…………………………………………9

1.-Context personal dels protagonistes:

1.1.-Marià

Marià esun jove adolescent com la resta de protagonistes de l’história que estudia económiques, té quasi 18 anys i és fill de pares divorciats; el seu pare, al qual veu només un de cada dues cap de setmana; Ernest Roman que ja es casat amb una altra dona, Creu, i de la qual espera un fill; i la seva mare, amb qui passa la majoria del temps i la qual acaba de escomençar una relación amb un altre home,Joaquin.
Marià té en molta estima al seu pare, encara que la majoria dels cap de semana que poden passar junts ell termina carregan-se-los i esta massa ocupat per a ell, pensa que el seu pare es un triomfador i va deixar sa mare per una altra xica molt mes jove i que no está gens mal.
Per una altra banda creu que sa mare es menja massa el cap i que es una amargada que li a costat molt superar laseparació, i tracta de fer li creure que el seu pare no és de bona pasta.
Es un xiquet amb Diners que amb la separació del seus pares a estat molt més cuidat i ‘mimat’ que la resta dels seus companys de grup als quals admira, sobretot a Josep Lluis i Llatzer perque son mes vividors i gaudixen de més independencia, per aixo tracta sempre d’impresionarlos. A més que tracta de ser amable i cau béa tot el mon.

1.2.-Serafí

Serafí es un xicot que estudia 3º de BUP, molt influenciable poc extrovertit que te por al contacte amb les dones, molt insegur el qual sent enveja de les relacions amb les dones que tenen els seus companys.
Vol ser guitarrista però pensa que no te un exterior molt agradable es veu lleig i molt prim. A la seua casa li dona la sensació de que es troba asoles yque ningú l’enten, a pesar de ser el fill major d’una familia nombrosa que consta d’un matrimoni; Carles, son Pare; Matilde, sa Mare; i Pepa, de quinze anys, i Cari, de dotze que son les seues dues germànes.
El seu pare i la seua mare es preocupen per ells i els cuiden, sobretot sa mare que sempre va damunt seu procurant que vaja a espai i amb contes, encara que per culpa de la mort d’un fill seuque va morir fa 3 anys, sa mare va sempre dels nervis i és una mica insuportable i son pare que fa que el seu pare estiga de vegades depressiu.

1.3.-Ismael

Ismael és un xicot que treballa ésintrovertit i esta una mica trastocat per la mili, no li agrá la idea d’anarsen nou mesos, i mnys l’idea de deixar la seua xica ací a casa la qual al escomençar el llibre trenca amb ell per aquest motiui el dexa molt tocat.
La seua familia esta formada principalmente per quatre membres més; Agata, la seua germana casada ja amb un home, Esteve i amb filles, que porten al.legria a la seua cassa en contades dades; Agustina, la seua mare, que treballa de ATS i sent una fona tristesa e impotencia al veure que el seus altres dos fills ja no son a casa; Josep Maria, el seu pare es un home xapat al’antiga,de dretes i molt intransigent que va rebutjar al germá de Ismael per ser homosexual, i li va obligar a posar-los en habitacions separades, per a que l’altre no ‘es contagiara’; i L’ultim membre Isidré, el germà homosexual de Ismael ara viu amb un altre, fora de casa per fugir de les recriminacions de son pare que es sentia humiliat per tindre un fill homosexual,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nit de divendres
  • Nit De Divendres
  • Resumen nit de divendres
  • Nit
  • Nito
  • Nites
  • nita
  • Que es el nit

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS