"No Sigues Bajoca" Proposta Didáctica De La Lectura

Páginas: 4 (990 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2012
¡NO SIGUES BAJOCA!. Pascual Alapont
Una proposta didàctica


1. SOBRE EL LLIBRE:

A) ARGUMENT:
1. En “¡No sigues bajoca!” es narren les aventures d'una família una miqueta especial. Manel, undels protagonistes d'aquesta història, ens conta totes les coses que passen com si d'un dietari es tractara, però no es respecta l'estructura de dietari com a tal.
L'altre protagoniste del llibre ésFrederic, el seu avi, tots dos porten de cap a tots els altres membres de la família amb les seues ocurrències.
La narració comença amb el relat i la descripció d'una situació qüotidiana: l'hora dedinar. D'aquesta manera es presenten el personatges principals, la tia Roser, el pare i la mare, junt amb els dos ja esmentats abans. Manel i l'avi Frederic són castigats per portar-se malament a lataula. Els dos han començat a guerrejar i a tirar-se pinyols d'oliva.
Obligats a jugar dins de casa, el nét i l'avi comencen a jugar a pirates i acaben amb el joc del terratrèmol, un joc divertit peròperillòs. Les conseqüències, com era d'esperar, resulten catastròfiques: simulant l'existència d'un terratrèmol trenquen tota una prestatgeria i provoquen un gran desordre.
En el tercer capítol, elsnostres protagonistes es troben un gos sense amo que els segueix fins arribar a casa. Manel i el seu avi decideixen adoptar-lo, però els altres membres de la família el descobreixen. Afortunadament,el gos és molt graciós i, a poc a poc, aconseguiex el favor de la tia Roser, de la mare i el pare. Decideixen anomenar-lo Jordi i serà un altre dels personatges de la història a tenir en compte.
Sesuccedeixen contínuament situacions gracioses i divertides. La visita de Guillem, el nou rector, que és un capellà modern, o la de l'atleta Hug, que sembla voler festejar amb la tia Roser, en són unbon exemple. El pare de Manel no sap què fer amb el seu pare i amb el seu fill. Ell és escriptor i vol estar tranquil per poder treballar, per això decideix un dia enviar-los a estudiar música. I allà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lectura sig
  • proposta didàctica Auca
  • Show de truman como proposta didáctica
  • didactica de lectura
  • Didáctica de la lectura
  • 1 Lectura SIG
  • Estrategias Didacticas En Comprension De Lectura
  • secuencia y didactica e la lectura en adolescentes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS