Pda(català)

Páginas: 3 (713 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2011
7.4 La revolució de les PDA: un únic dispositiu per a tot
Una PDA (Personal Digital Asistence) anomenat també com dispositiu portàtil és un ordinador de mà originalment dissenyat per a fer la funciód’agenda. No obstant, donat els avanços en l’àrea dels processadors i dispositius portàtils, les PDA actuals a més reprodueixen musica, vídeo, permet llegir i editar documents de Office, Autocad ialtres formats populars com PDF. A més, també permet utilitzar una gran varietat de jocs i el permet connectar-se a Internet.
Les antigues PDA, desde els 90 fins al 2006, feien servir l’IrDA perconnectar-se entre ells o a un altre dispositiu, però actualment fan servir el Bluetooth i el Wi-Fi per connectar-se a internet.
Els PDA són usats per emmagatzemar informació que pot ser consultada aqualsevol hora i en qualsevol lloc. En general, aquests dispositius són utilitzats de manera domèstica, no obstant això també es poden trobar en altres camps.

Usos
Usos en automòbils
Molts PDA sónusats en vehicles per poder usar GPS, i és per això que cada vegada és més comú trobar-los per defecte en molts vehicles nous. Alguns sistemes poden també mostrar les condicions del tràfic.
Usos mèdicsEn la medicina els PDA s’ utilitzats per realitzar diagnòstics o per escollir els medicaments més adequats.
Usos en educació
En aquests últims anys els PDA s'han tornat molt comuns, i s'hancomençat a utilitzar en certes institucions educatives perquè els alumnes prenguin nota i també perquè els professors estan en capacitat de transmetre material a través de l'Internet aprofitant laconnectivitat sense fil.
En l'actualitat els PDA han perdut l’empenta que tenien en els seus inicis, ja que comencen a ser substituïts pels telèfons intel•ligents, els quals integren totes les funcions dels PDAa les funcions d'un telèfon mòbil, a més de moltes altres funcions.

Característiques
Pantalla tàctil
Moltes PDA tenen pantalles tàctils per a interactuar amb l'usuari, per la qual cosa tenen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El pda
  • Los pda
  • català
  • Catalan
  • Català
  • Català
  • catala
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS