platon tabbondinmack

Páginas: 2 (439 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2014


El text, o millor dit, el diàleg de Plató relaciona l’home individual amb la polis, com si les seves virtuts fossin mútues i anessin agafades de la mà. Si l’home és savi, la polis serà sàvia, sil’home és valent la polis també serà valenta. És a dir, tot allò que fa referència a la virtut de l’home està lligada a la polis. L’home és l’únic que li dona sentit a la vida. Plató tria les polisperquè és el lloc on hi ha psykhé. L’estructura de la psykhé es trasllada a la polis, l’home és l’únic capacitat per determinar, de formar un món, i la capacitat de determina és la psykhé.

Ciutatsàvia.- Una polis determinada per l’àmbit de l’home (psykhé)
Classes.- L’ intel·lecte, icoscible, concupiscible, el compost de l’home.

El sentit i la justificació de la frase; “hem de tenir presentque cadascun de nosaltres només serà just i farà allò que ha de fer, si cadascuna de les parts de la seva naturalesa fa el que és propi”. Plató, escriu sobre Sócrates, com si fos ell, Plató mai surt enels seus diàlegs, en els quals utilitza recursos de distanciament. La frase es justifica amb el pensament de recuperar l’àmbit, és a dir, hi ha coses ben fetes i d’altres que no, són per tant,dogmàtics contra el relativisme dels sofistes, els quals diuen que cadascú fa el seu propi bé. Els relativistes tracten l’àmbit com una acció, per això desapareix. Plató doncs, és un intel·lectualista morali creu que saber és saber tractar i saber fer. La seva naturalesa és allò que l’home sap fer (saber fer-eide). Qui sap tractar amb determinació sap tractar les coses, i la determinació comportal’areté de la cosa. Per ser just, doncs, s’ha de saber, hi ha bo i dolent, i per distingir has de tenir la determinació. Saber fer i saber tractar.






Estic d’acord amb l’afirmació de Plató que diuque una persona actua adequadament només si fa que la raó sigui el que li guií l’acció. Per actuar bé, has de tenir la determinació, has de tenir coneixements i saber tractar els àmbits. Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • platon platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS