Resum

Páginas: 6 (1498 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2014
1.Defineix breument els següents conceptes :
- flicker : site web gratuit que permet emmagatzemar, ordenar, buscar, vendre i compartir fotografies i videos en linea.
- mode progressiu i entrellaçat : en el mode entrellaçat el quadre es descompon en dues subimatges, els camps, l'un amb les files imparells, i l'altre amb les parelles. A continuació es presenta el primer camp i després el segon.En el mode progressiu es presenten totes i cadascuna de les files de píxels l'una sota l'altra, fins a finalitzar la presentació del quadre.
- relació d'aspecte : indica la relació entre l'aspecte i l'alta de la imatge.
- taxa de bits d'entrada i taxa de bits de contingut : tasa de bits d'entrada o els kilobites per segon que el programa va llegint del fitxer d'audio. la tasa de bits decontinguts, els bits per segon necessaris per a reproduir correctament el fitxer comprimit.
- factor de compressió : és el resultat de dividir el pes de la imatge original pel pes de la imatge comprimida.
- format JPEG baseline, baseline optimitzat i progressiu : el mode seqüencial base és vàlid per a la majoria d'aplicacions de tractament d'imatges. Una versió millorada és el mode seqüencial baseoptimitzat, que permet millorar del 2% al 8% la mida del fitxer final però no totes les aplicacions són compatibles. El mode progressiu es molt utilitzat per a imatges de lloc web amb servidors amb connexions de baixa velocitat o molt saturats. Permet veure la imatge mosaic i les seves millores successives de qualitat segons l'ordre de recepció de les dades.
- imatge diferencia : imatge que contéalguna informació visual que plasma l'error de la previsió.
2.Les fases de codificació en format JPEG són :
- Canvi d'espai de color, divisió en blocs i seqüenciat, codificació de bloc , quantificació i codificació de coeficients .
3.Explica què és la redundància espacial i la redundància temporal, i la seva relació amb la compressió de vídeo.
Redundància espacial : es basa en la suposició queels píxels d'una zona d'una imatge són molt semblants als de les zones que l'envolten, excepte on hi hagi un perfil.
Redundància temporal : es basa en la suposició que hi ha poques diferències entre un fotograma i els immediatament anteriors o posteriors.
Les tecniques més comunes de compressió es basen a eliminar la redundància espacial i temporal presents en el vídeo cru, característiqueshabituals del vídeo.
4.Explica l'estructura GOP d'un video codificat en format MPEG-2 i el significat dels seus valors paràametres N i M. Quina senzilla relació matemàtica existeix entre els valors N i M?
El valor N és la distancia entre dues imatges I (intracode) i el valor M és la distancia entre una imatge I i la imatge de tipus I o P que hi hagi desprès. Com més gran es el valor de M, méserrors contindrà l'estimació de moviment i més alta serà la compressió .
En DVD en fer una recerca d'imatge amb el comandament a distància el video no flueix dinàmicament en pantalla, sinó a salts i això és perquè va saltant d'imatge I a imatge I. En codificar un film en MPEG-2, cada canvi e pla força l'inici d'un GOP. Així, la primera I conté els objectes nous.
La reproducció en temps real perinternet té un GOP de N=12 i M=3.
5. Enumera els perfils i nivells disponibles en la codificació H.264/MPEG-4 AVC. En quin cas s'utilitzaria cadascun?
Perfils :
1. Linia de base (baseline profile, BP) : Principalment orientada a aplicacions de conversa, mòbils i vigilancia.
2. Principal (main profile, MP) : dirigit a disfusió (TDT HD) i emmagatzematge (Blue-Ray), proveeix alta definició.
3. Alt(high profile, HP) : per a aplicacions professionals que requereixen alta definició de crominància i luminància.
Nivells :
Representats amb un nombre de l'1,0 al 5,1, són configuracions de transmissió creixents (des de 64 kbps en 1.0 fins a 240 Mbps en 5,1).
1, 1b, 1.1, 1.2, 1.3
2, 2.1, 2.2
3, 3.1, 3.2
4, 4.1, 4.2
5, 5.1
6.Defineix i diferencia els següents conceptes :
- Video en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen resumen
  • EL RESUMEN DEL RESUMEN
  • resumen del resumen
  • Resumen
  • Resumen
  • Yo resumiendo
  • Resumen
  • Resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS