Resumen

Páginas: 3 (562 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2012
REZIME POJMOVA 3



1) Técnicas humanísticas (Humanističke tehnike)
U humanističkim metodama imamo kompletan preokret u odnosu na prethodne metode, potpuno se menja način nastave, jer semenja uloga pojedinca i podstiču se učenikovi mehanizmi.
Da bi se sve to moglo organizovati postojale su tehnike po kojima se odvijala nastava. Pre svega centralnu ulogu je imao nastavnik, koji je imaoza cilj da stvori prijatnu i opuštajuću atmosferu u grupi, kako bi se učenik što bolje osećao, i kako ne bi imao nikakvih psiholoških barijera, što je bilo ključno za ovaj pristup. Učenik nije pasivan,izlaže svoje kreativne ideje, učenik sam uviđa svoje greške i ispravlja ih. Takođe učenik se osposobljava za učestvovanje u komunikaciji sa drugima, i razvija se nezavisnost kod učenika. Zapostizanje svega navedenog nastavnik je primenjivao različite načine: pitanja i odgovori, koristio se imperativ (povezivala se motorika sa razumevanjem govora), odgovori su se davali na osnovu usmene potpore,takođe su se koristile igre uloga (role play) kao i imperativni drilovi.

2) Regletas (Reglete)
Reglete su jedna od inovacija u humanističkim metodima u sklopu Nemog načina (Via silenciosa) isastoje se od raznih štapića ili papirića raznih boja i dužina od kojih svaka boja ozanačava određenu vrstu reči, koristi se vokabular u boji sa određenim vrstama reči radi lakšeg savladavanja ciljnogjezika.

3) Silencio (desde la perspectiva de la Vía Silenciosa) (Tišina-ćutanje)
Nemi način je humanistička metoda koja polazi od toga da je učenje u stvari angažovanje svih kognitivnih ikreativnih mehanizama. Nastavnik jednom rečenicom daje model, a učenici treba da budu skoncentrisani na to što on kaže i da imaju dovoljno vremena da sve to shvate. Pravi se razlika između sistema za učenjei sistema za pamćenje. Sistem za učenje razvija se kroz analizu, sintezu, komparaciju, a sistem za pamćenje je svojevoljno zadržavanje lingvističkih elemenata i njihovih principa – memorisanje; što...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen resumen
  • EL RESUMEN DEL RESUMEN
  • resumen del resumen
  • Resumen
  • Resumen
  • Yo resumiendo
  • Resumen
  • Resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS