RRHH

Páginas: 7 (1722 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2014
1. INTRODUCCIÓ
En l’assignatura de Gestió de Recursos Humans es demana fer un estudi sobre una empresa del sector retail i analitzar-ne el funcionament del departament de RRHH.
La companyia escollida és Andreu Xarcuteries i Tastets, perquè és un sector que crec molt interessant des d’aquesta vessant ja que hi ha molt moviment dia a dia amb els treballadors i és de gran importància que quanl’empresa assoleix una grandària determinada tingui, com a mínim, una persona destinada a treballar en aquest àmbit.
En primer lloc es va contactar per telèfon amb un dels establiments i, des d’allà, aconseguir poder contactar amb el responsable de RRHH. Seguidament es va enviar un qüestionari via mail i es va concretar una entrevista personal a les seves oficines, ubicades a Sabadell.
Per dur aterme l’estudi s’ha pres com a guia el temari de l’assignatura i seguir una línia molt lògica, que és simplement, seguir tots els passos des de que es busca una vacant fins a l’acomiadament.
Un cop fet l’anàlisi s’han buscat punts dèbils i proposar millores substancials on quedin reflectits els costos i les conseqüències que tindria per l’empresa i el timing per implantar-lo.



2. HISTÒRIA IESTABLIMENTS
El 2 de febrer de l’any 1930, Miquel Andreu Barberà, fill de comerciants de molta tradició de Terrassa, va obrir les portes d’una parada d’olives i conserves al Nou Mercat Central de Sabadell.
Poc després, l’any 1934, ja es van incorporar a la venda alguns embotits de qualitat : pernil dolç, del país i pernil serrà.
L’any 1968, Manel Andreu, fill de Miquel, es fa càrrec del negoci iun any després, inicia un atrevit canvi de disseny transformant la parada i convertint la part del darrera en el què anomenaven una “granja” (una barra on servien entrepans, cafès, begudes...). També posen més èmfasi en la presentació del producte i en el disseny dels uniformes.
L’any 1988 pren les regnes del negoci un dels seus fills: Josep Andreu que és qui porta el negoci en l’actualitat.El 1994 comença una nova etapa: inauguren una segona botiga al Rebost de l’Illa Diagonal de Barcelona, amb una línia molt especialitzada de productes de qualitat i destacant el que serà el producte estrella: el Pernil Ibèric de Gla.
A més, incorpora, com a concepte pioner, una barra de degustació.
En aquesta mateixa línia, l’any 1997 obren una botiga a St. Cugat C.C, una a GV2 l’any 2002 i al CCEspai Gironès l’any 2005.
Aquest mateix any, obrien les portes de la 1ª botiga de carrer. Amb la voluntat d’anticipar-se als canvis en el sector de la xarcuteria es posen a treballar en un nou concepte: “Els tastets de la Xarcuteria” que ofereix la possibilitat de triar productes, d’una extensa carta, per gaudir-los dins la mateixa botiga o per emportar. També comencen a treballar en uninnovador concepte de botiga, donant molt més protagonisme al seu client, per apropar-se a ell sense barreres. Presenten els productes d’una manera totalment diferent, volen que la compra sigui el millor regal paladar. I sempre amb la millor relació qualitat- preu. En aquesta nova línea obren també l’any 2009 a la Roca Village.
L’any 2010 s’incorpora una nova iniciativa a les botigues: el “Dit i Fet” ,un servei pràctic i ràpid de compra.
Aquest any 2012, Andreu obre les portes al CC Maremàgnum amb un concepte nou dels Tastets de la Xarcuteria: el fast good.

Els orígens d'Andreu són a Sabadell però té botigues distribuïdes per la zona de Barcelona, el Vallès i Girona.
Andreu compta, en l’actualitat, amb 8 botigues situades a Sabadell, Barcelona, Sant Cugat del Vallès, L’Hospitalet deLlobregat, Salt (Girona) i la Roca Village. Una botiga virtual (www.ditifet.cat) i amb una plataforma logística amb sala blanca, sala de desossat, magatzems i oficines centrals, ubicada a Sabadell, des de on es gestiona la selecció i control de tots els productes, amb la màxima cura, per a la seva distribució a les seves botigues.
3. ESTRATÈGIA
L’estratègia d’Andreu Xarcuteries és assolir un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rrhh en el estado
  • Rrhh
  • Rrhh
  • Rrhh
  • Rrhh
  • Rrhh
  • Rrhh
  • Rrhh

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS