shulamit firestone

Páginas: 2 (476 palabras) Publicado: 9 de enero de 2014

Shulamit Firestone
Shulamit Firestone va nàixer a Canadà un 7 de gener de 1945. Esta feminista és coneguda per ser la figura central en el desenvolupament primerenc del feminisme radical, les quela coneixien la descriuen com a brillant, valenta i defensora dels drets de la dona.
Al llarg de la seua vida, Firestone va destacar per crear tres de les organitzacions més importants de Nova York.La primera junt amb Pam Allen, en 1967 anomenada New York Radical Women amb esta associació volien posar punt final a la supremacia masculina per a què totes les dones pogueren viure una vida mésigualitària i plena.
La primera acció que van dur a terme va ser en la brigada de Jeanette Rankin, una marxa pacífica ocorreguda a Washington en la que mes de 5.000 dones van mostrar la seua oposició ala guerra de Vietnam i abans que res defendre l'opressió cap a les dones i el seu descontent amb la seua poca influència política.
L'any següent en el 1969, ella i Ellen Willis Van fundarRedstockings Amb esta organització feminista radical, pretenien unir esforços per a dur a terme accions més militants i menys de conscienciació, passats uns mesos va abandonar el grup i va crear junt amb AnneKoedt, New York Radical Feminist, fundada davall la premissa que els hòmens de forma conscient, exercien poder sobre les dones per a reforçar el seu ego.
A finals dels anys seixanta, Firestone vacomençar a treballar en el seu primer llibre: The Dialectic of Sex: The Case for Feminist Revolution. En esta obra, la més important de la Segona Onada del feminisme, en ella argumenta que la subordinacióde la dona té un origen biològic i no sociohistòric.
Després de l'èxit de la seua obra, va abandonar la vida pública, i va ser hospitalitzada en diverses ocasions a causa de la seua malaltia mental.En 1998 va publicar un volum de contes, titulat Airless Spaces, on descrivia les seues anades i vingudes del psiquiàtric.
Firestone va ser trobada morta en el seu apartament de Nova York en 2012,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Firestone
  • Ford y firestone
  • Caso Firestone
  • ford-fireston
  • Caso firestone
  • SHULAMIT REBECA LAUREANO LOPEZ
  • caso ford vs firestone
  • Caso Ford Y Firestone

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS