Sociologia

Páginas: 3 (723 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2013

El terme Sociologia fa molt de temps que s’especula sobre la seva definició i sobre el seu objectiu, basant-se només en el prestigi i realitzant diferents comparacions amb altres carreres osimplement al voltant d’un petit grup de persones realitzant una simple pregunta; què entenen ells per sociologia, i la primera paraula que els hi venen al cap és “ ajudar a la gent” o més que ajudar elrelacionen amb el camp de treball social, o d’altres que la relacionen amb la psicologia, donant més importància a una persona que és llicenciada en psicologia. També fa cinc cèntims en l’opinió delsestudiants que volen estudiar sociologia i la seva resposta es la mateixa , treball social.
Max Weber defineix la sociologia lliure de valor i neutres de pensaments, però Berger defineix lesparaules de Weber matisant que qui és dediquin a la sociologia no vol dir que no tingui o no hagi de tenir els seus valor, com a ciutadà, com persona, membre d’un grup o associació si no que alhorad’estudiar una societat només ha de tenir un valor, el de la integritat científica.
Després de la Guerra Mundial la sociologia als Estats Units cada vegada més deixava de costat la teoria i s’enfocava més enestudis concrets i basats en estadístiques, però al voltant des anys quaranta va tornar aquell enfocament més teòric amb una certa part que continuava realitzant estudis enfonsant-se més enaconseguir prestigi i aparèixer en les revistes de sociologia enfocats només en estudis estadístics. Això porta a P.Berger a aportar situacions on la sociologia ha realitzar canvis importants en grups iéssers humans, no obstant això crea contradiccions sobre el significa de la sociologia ja que la majoria de les persones relacionen la sociologia amb un estudi únicament basat en les estadístiques de temesque la societat ja té domini i suficients coneixements. Aquella obsessió per el prestigi porta als lectors de manera indirecta a pensar o creure que l’estadística es la base de la sociologia,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El estado en sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Que es sociologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS