Teatre epidaure

Páginas: 3 (611 palabras) Publicado: 29 de enero de 2011
TEATRE EPIDAURE
a) Situeu l’obra en el context cronològic, històric i cultural corresponent.
[1 punt]
L'obra pertany a la civilització grega d'època hel·lenística. L'hel·lenisme és va desenvolupardes de el segle IV al II a/C. El rei Filip de Macedònia va conquerir les ciutats gregues i el seu fill Alexandre el Gran, va continuar l'expansió, estenent la cultura grega i creant un enorme imperi.Després de la mort d'Alexandre, els generals que es van repartir l'imperi i van imposar les formes de govern monàrquiques(Egipte, Àsia menor, Grècia). Així l'imperi es va fragmentar en regnesindependents amb trets comuns, eren monarquies fonamentades en el suport de la força militar i personal del rei que governava amb l'ajut d'amics i de parents. Els seus súbdits, li reconeixien plena autoritati l'idolaven.

b) Digueu a quin estil pertany l’obra i enumereu cinc característiques formals o
conceptuals d’aquest estil.
[1 punt

L’estil al qual pertany l’obra és a l’estil clàssic, ja queel teatre demostra la distribució geomètrica, l’harmonia, la integració amb l’entorn, sistema arquitectònic allindat (o arquitravat) en l’edifici que es presenta davant de el teatre (actualment enqueda poc). La seva funció era simplement entretenir als espectadors. Pel que fa als simbolismes, destaca l’estreta relació que hi havia entre l’art i la natura en el món grec, i que la graderia s’elevapel turó. d’ordre corinti a l’interior.

c) Expliqueu les característiques formals (un sol bloc, diversos blocs, tipus de
relleu…); estructurals (embalum rodó, unifacial, multifacial…); tècniques(talla, fosa…), i materials (marbre, pedra, bronze, fusta…) de l’obra.

Consta de tres parts essencials: escena, orquestra i graderia.
La part més gran és la cavea(elements sostenidor) descansasobre un turó (element sostenidor) El sist. Constructiu és l’arquitrabat.
L’entrada es fa per un passadís entre la cavea i l’escenari, hi ha dues entrades.
La cavea envolta l’orquestra de forma...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teatro De Epidauro
  • Teatro De Epidauros
  • El Teatro de Epidauro.
  • Teatro Epidauro
  • Teatre Epidaure
  • teatro epidaure
  • Teatro de epidaure
  • Teatre Epidaure (Descripció, Estil, Significat i Funció)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS