Treball Valenci

Páginas: 4 (928 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2015
BIOGRAFIA I ESTIL
Quim Monzó és un dels columnistes més populars de Catalunya, va néixer a Barcelona en 1952. Ha treballat entre altres coses de dissenyador gràfic, dibuixant de còmics, corresponsalde guerra, autor de lletres de cançons, guionista de radi i de televisió, traductor i per sobre de tot és escriptor.

Monzó descriu la composició de les seves obres com un procés d'improvisació,sense un pla previ, que basa la seva eficàcia a tirar a la paperera nombrosos inicis i esborranys, descartats per inviables, i en la metòdica i reiterada reescriptura, de dalt a baix, dels esborranys quefuncionen .En els seus textos el que d'entrada sembla casual, substantiu i fluid, de sobte pren una forma geomètrica.
Treballa bàsicament amb el llenguatge, amb les ficcions, les il·lusions i lesimatges compartides pels lectors. El que Quim Monzó escriu no és exactament ficció, sinó metaficció: ficció sobre la ficció. L'ús d'incisos entre parèntesis com un mecanisme irònic i de refracció de laveu, i dels interrogants com un mecanisme per fustigar el significat dels fets, són una constant en la textura de la seua prosa.
ESTRUCTURA EXTERNA
El llibre esta estructurat en 30 contes, que sónL'honestedat, L'amor, Vida matrimonial, La submissió, El cicle menstrual, La inòpia, La fe, Pigmalió, La immolació, L'enteniment, El determini, L'admiració, ¿Per què les busques dels rellotges giren en elsentit de les busques dels rellotges?, La gelosia, Amb el cor a la mà, La inestabilitat, Sant Valentí, L'eufòria dels troians, Quarts d'una, L'afany de superació, El jurament hipocràtic, Lamicologia, El gripau, La bella dorment, La monarquia, La fauna, La força de voluntat, La fisionomia, La divina providència i El conte. En la pàgina 9 hi ha una mena d’introducció que és la carta del marquès deTamarón publicada al Times Litterary Supplement.

RELACIÓ TÍTOL-TEMA
En el conte Sant Valentí el tema es l’amor, que és allò que busca el protagonista. La relació entre el tema i el títol és que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball valencià
  • Treball valencià
  • TREBALL VALENCIA VICENT
  • Treball Valenci Pasqua
  • Treball Bo Valencia Tema 3
  • LA PEDRA EN SEC A VILAFRANCA TREBALL VALENCIA
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS