LA PEDRA EN SEC A VILAFRANCA TREBALL VALENCIA

Páginas: 2 (334 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2015
LA PEDRA EN SEC A VILAFRANCA

Hi ha una cosa molt important que forma part del paisatge del meu poble, Vilafranca, que és la pedra en sec. Al llarg del temps, i en diferents segles haestat delimitant els diferents camps, muntanyes.
La pedra és un element que es troba en molta quantitat i està a l’abast de tot el món. Els nostres avantpassats van començar a utilitzar lapedra en sec, que es troba en el subsòl del terme de Vilafranca i d’aquesta manera facilita les diverses construccions que ens han arribat fins al dia de avui.
La pedra és podia utilitzar iaprofitar per a marcar els llindars de la propietat del veïnal. També serveixen les pedres per a fer barraques o casetes de pedra, per a resguardar-se de l’aigua, del fred, etc, però no coma vivenda. Al voltant de les barraques, es feien pous, taules de pedra, abeuradors, etc, inclusa vegades es feien barraques que servien per a guardar els animals. A més del que e ditserveixen per a limitar camins i segadors, per a fer corrals, en la construcció dels corrals feien un comptador, que és una obertura a la paret, en forma de porta, que serveix, com el seu nomindica, per a contar el nombre d’ animals que te el pastor, i els feien passar de un costat a l’altre de paret per el comptador així el pastor podia saber si tenia tota la ramat. En algunesocasions també es feien comptadors de dos obertures.
Degut a l’abandó del món rural a caigut en des us la utilització de la pedra en sec, actualment s’utilitzen altres tipus de materials pera la construcció d’aquests elements. ‘’Tota pedra a de tenir dos pedres i na de tenir dos al damunt, un bon paredador no es aquell que agarra una pedra i li troba un lloc adequat, ven alcontrari, es el qui agarra la pedra adequada per a cada lloc’’


Maria Roda Tena 2 ESO A
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball valencià
  • Treball valencià
  • Treball Valenci
  • Treball valencià
  • la pedra seca
  • TREBALL VALENCIA VICENT
  • Treball Valenci Pasqua
  • La autoría múltiple en La novela teatral de Pedro Muñoz Seca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS