Uoc pac 1 psicologia del consumo 2011

Páginas: 8 (1946 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2011
-------------------------------------------------
Nom i cognoms de l’estudiant: BERNAT CARRERAS CARDONA

-------------------------------------------------
Prova d’avaluació continuada 1. “La moto dels meus somnis"



-------------------------------------------------
Enunciat


Josep Lluís Romero és un autènticfanàtic del les motos. La seva passió pel motociclisme li ve de ben lluny. Als seus quaranta-dos anys d’eterna solteria, un dels seus somnis continua sent tenir una Harley- Davidson. No obstant això, el ben cert és que no acaba de trobar un model que segons les seves pròpies paraules “s’ajusti a la meva personalitat”. No falten burles respecte d’això entre els seus companys de carretera. I és que, a enJosep Lluís, res li fa sentir més exclòs del grup de “moteros” que freqüenta, que observar com tots els seus integrants llueixen orgullosos els seus models Harley per l’asfalt, mentre que ell s’ha de conformar sempre tancant sempre la comitiva amb una moto de cross. Comentant-ho amb un dels seus amics de “sortides”, David Rodríguez, aquest li va indicar la setmana passada que la seva sort podiaestar canviant per complet. La cara de Josep Lluís es va il·luminar quan David li va lliurar l’extracte amb una notícia que per casualitat havia trobat a un bloc “motero”. Segons informava la mateixa, Harley- Davidson havia rodat un nou espot. L'anunci, que havia estat rodat per una productora professional, recolzava un dels projectes més importants de la marca, el programa de personalització HD1,al qual els usuaris podien accedir a través del web site http://www.harley-davidson.com i elegir com serien les rodes, els seients, etc. El web site s’encarregava de redirigir la informació al concessionari i el comprador podia aconseguir la seva moto feta al seu gust en menys de tres setmanes. Encara tremolant d’emoció, Josep Lluís s’ha dirigit a casa amb el ferm propòsit de veure de quina manerapot materialitzar el seu somni.

1.- Utilitzant la informació continguda al seu web site, expliqueu quin enfocament empresarial o orientació té a l’actualitat Harley- Davidson en relació a l’evolució experimentada històricament pel concepte de “màrqueting” Justifiqueu la vostra resposta amb cinc exemples pràctics que il·lustrin les pràctiques de l’empresa i justifiquin aquestaorientació.

La llegendària empresa americana Harley – Davidson es va fundar a principis del segle XX ; concretament a Milwaukee l’any 1903 on van fabricar Bill Harley i Arthur Davidson la seva primera motocicleta d’un únic cilindre.
Durant els pròxims cinc anys van construir 154 motocicletes; arribant a ser 20 empleats a l’empresa i pocs anys méstard, l’any 1912 ja existien fins a 200 punts de venda on podies comprar-ne una.
http://www.powerpassion.nl/harley/story-engels.html

En aquells temps la idea de “màrqueting” es fonamentava únicament amb lo que ara coneixem per l’enfocament cap a la producció, l’empresa fabricava tant com li era possible amb els mitjans que tenia.
Tenienun mercat per descobrir i tot lo que sortia s’acabava venent en poquíssim temps, es trobaven en una situació de total expansió. On el principal objectiu era fer arribar el seu producte a tot arreu.
Estaven absolutamentt despreocupats per fer clients, existien milions de persones amb la necessitat ja creada per adquirir una Harley-Davidson, donat que era un aparell nou, unsistema de transport fàcil, ràpid, fins aleshores desconegut.
A més, no existia la possibilitat de que sorgís un potencial competidor amb millores tecnològiques, que tingués la opció d’aportar una diferencia del seu producte. I que posteriorment els hi pogués fer ombra amb els índex de vendes.

A mida que passen els anys, van sorgint noves marques,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 1 Psicologia Social Uoc (2012)
  • Metodes pac 1 uoc
  • Pac 1 Psicologia Social Uoc
  • Pac 1 Direccion Marketing Uoc
  • Pac 1 intervenció psicopedagògica uoc
  • PAC 1 orientació professional UOC
  • Pac 1 Uoc Planificacion Estrategica
  • Orientacio professional pac 1, uoc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS