Vida De Venus O Afrodita

Páginas: 9 (2117 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2012
HISTÒRIA DE LA PUBLICITAT

Prehistòria i edat antiga:

Els orígens de la publicitat es situen a l’antiguitat. Es pot dir que fa 25.000 anys, després de l’edat paleolítica es van començar a reconèixer les primeres dades de la publicitat al aparèixer la màgia, la religió i les pintures rupestres.

Els siris, fenicis, àrabs, grecs i cretacis realitzaven el treball de mercat o comerç. Fa més de2.500 anys les caravanes dels mercaders babilònics, es valien per homes de veu potent i clara pronunciació per a anunciar els seus productes .
Els grecs contaven amb pregoners que anunciaven l’arribada dels vaixells amb carregaments de vi, espècies i metalls. El pregoner anava acompanyat d’un músic que sol es mantenia al to adient. Els pregoners després es van convertir amb el mitjà més comúdels anuncis publicitaris a molts països europeus, com Anglaterra o Espanya.

Al quart mil·lenni aC. a Grècia i a Roma és on va aparèixer els primers suports comunicatius, col·locats en llocs on hi havia transit amb la fi de informar als ciutadans dels interessos públics, dels esdeveniments socials, els jocs i els espectacles.

Un dels primers mètodes de publicitat consistia en pintar els anuncisals murs. Un anunci desenterrat a Roma informa sobre un terreny posat a la venda i un altre trobat a una paret de Pompeia anuncia una taberna situada a una altra ciutat.

Un altre mètode de publicitat, era el marcat de les monedes amb el rostre de l’emperador ja que d’aquesta forma el governant seria conegut pels seus súbdits i amb allò seria mes familiar i tornaria a ser elegit en les pròximeseleccions amb major facilitat.
La publicitat a través de les monedes era menys pesat que els bust de les escultures.

Edat mitjana:

Durant aquesta edat es va desenvolupar una tècnica simple però molt efectiva. Consistia en anunciar de primera veu esdeveniments i productes degut al gran índex de analfabetisme, gràcies als pregoners, persones que llegien noticies en públic o comerciants queanunciaven el seu producte.

Edat moderna:

Encara que hi hagin anuncis gràfics des de l’antiguitat, la publicitat impresa no es va desenvolupar fins l’aparició de la impremta.
La marca registrada mitjançant un signe bidimensional o tridimensional que simbolitza una empresa o un producte que va aparèixer per primer cop al segle XVI, quan els comerciants i els membres dels gremis començaven adisposar aquests símbols a l’entrada de les seves tendes. Entre les marques que han sobreviscut d’aquesta època destaca la barra rallada dels barbers.

Edat contemporània:

Les empreses que comercialitzaven medicaments patentats van créixer molt a partir de finals de la dècada del 1870, gràcies a la publicitat insereix en periòdics i revistes.
Van delimitar un gran mercat degut a que eradifícil trobar metges en les àries rurals, pel que fa als colonitzadors i als granges tenien que automedicarse.

Entre els primers anuncis també figuraven d’una forma destacada les empreses de ferrocarrils i de transport marítim de Estats Units que informaven, també, del luxe i la comoditat dels seus servicis, dels horaris i de les tarifes.

A finals del segle XIX va néixer el cine i la fotografiai moltes empreses Estadounidenses, van començar a vendre els productes en envasos que duia impresa la marca.

Va marcar a la història de la publicitat.
El sucre, el sabó, l’arròs, la melassa, la mantega, la llet, els fesols, els caramels, els dolços i els aliments en escabetx es venien a granel, pel que fa als consumidors no havien conegut fins llavors a granel. Els primers en utilitzaraquesta tècnica van ser los venedors de sabons i detergents. Al segle XX van sorgir marques tan conegudes com la Coca-Cola, Colgate i Wrigley.

Després de la primera Guerra Mundial, la industria publicitària Estadounidense va créixer fins al punt en el que es va convocar un la marca registrada dels propis Estats Units. Es va veure impulsat per nombrosos avenços tecnològics: el creixement de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • AFRODITA
  • Afrodita
  • Afrodita
  • AFRODITA
  • Afrodita
  • Afrodita
  • Afrodita
  • Afrodita

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS