L´Odissea- Ed. Bromera, col.leció El Micalet Galàctic

Páginas: 11 (2509 palabras) Publicado: 8 de enero de 2014
L´ODISSEA.
EDITORIAL BROMERA, COL.LECCIÓ “EL MICALET GALÀCTIC”

Resum
L'Odissea ha estat descrita com el llibre de la intel • ligència i l'astúcia . La història que narra ocorre després de la caiguda de Troia . En la guerra , Ulisses , també conegut com Odisseu , s'havia destacat per aconseguir amb la seva ment el que no va poder aconseguir per la força . A continuació veurem un resum del'Odissea .

Han passat deu anys des que va caure Troia . No obstant això , Odisseu encara no va poder tornar al seu regne d'Ítaca , a Grècia . Mentrestant Penèlope , la seva esposa , resistia als pretendents que la festejaven intentant convèncer-la que l'heroi grec havia mort .

Ajudada per Mentor , amic fidel d'Odisseu , Penèlope va criar al príncep Telèmac , fill d'Ulisses . Telèmac anhelavadesesperadament expulsar els pretendents de la seva mare , però no tenia la confiança ni l'experiència per lluitar contra ells . Un dels pretendents , Antinoo , planejava assassinar al jove príncep , per eliminar així l'únic obstacle en el seu pla de dominar el palau .

Els pretendents no sabien que Odisseu encara era viu. La bella nimfa Calipso , enamorada d'ell , el tenia empresonat a la sevailla , Ogigia . Ulisses desitjava tornar amb la seva dona i fill , però no tenia forma d'escapar .

Mentre els déus de la Muntanya Olimp debatien el destí d'Odisseu , la deessa Atenea va decidir ajudar a Telèmac . Disfressada d'un amic del pare d'Ulisses , porta al príncep a Pilos i Esparta , on els reis Néstor i Melenao , companys d'Odisseu durant la guerra , l'informen que el seu pare segueixviu i atrapat a l'illa de Calipso . Telèmac planeja tornar a casa a Ítaca , però Antinoo i els altres pretendents l'esperaven amb una emboscada amb la qual planejaven matar a l'arribar al port .

Zeus , déu dels déus , determina enviar a Hermes per rescatar Odisseu . L'enviat persuadeix a la nimfa Calipso que permeti Odisseu construir un vaixell i abandonar l'illa d'Ogigia . D'aquesta maneraOdisseu queda en llibertat .

En el seu camí a Ítaca , naufraga al costat de la costa de Feacio . Allí és rescatat per la jove Nausica , qui s'enamora d'ell i el condueix al palau del seu pare , el rei Alcino . Durant la festa celebrada en honor , Odisseu revela la seva veritable identitat i compte als seus amfitrions les peripècies per les quals ha hagut de passar durant la guerra de Troia i lesdesaventures que li han impedit tornar a Ítaca .

Odisseu relata com , després d'abandonar Troia , ell i els seus companys van navegar cap a la regió dels ciclops . Allí van ser capturats pel ciclop Polifem , fill del déu Posidó . Enganyant , Odisseu va aconseguir emborratxar al gegant i , un cop adormit , li va clavar una estaca a l'ull i es va donar a la fuga amb els seus. A continuació vanvisitar al déu Èol, qui els va concedir un vent favorable per arribar a casa i els va oferir un odre ple de vents tempestuosos . La tripulació , portada per la curiositat , va obrir l'odre i un terrible huracà els va arrossegar a les Eòlies . Odisseu i els seus van desembarcar llavors al país dels lestrígons , una illa habitada per caníbals gegants que van devorar a diversos d'ells .

Elssupervivents van desembarcar a l'illa de Circe , una bruixa amb poders per transformar a les persones en animals . Odisseu es va guanyar la seva amistat i Circe li va oferir la seva hospitalitat durant un any . Abans de marxar , l'heroi grec va seguir el consell de la fetillera i va consultar al vident Tiresias la manera de trobar una ruta segura cap a Ítaca . Per a això, va baixar al món dels morts on esva creuar amb moltes ànimes , entre elles la de la seva mare , Anticlea , i les dels seus amics Agamèmnon i Aquil • les, morts a la guerra de Troia .

Reprès el camí a casa , es van trobar amb les sirenes . Odisseu va aconseguir que els seus homes resistissin als càntics seductors d'aquestes criatures seguint la recomanació de Circe de tapar les orelles amb cera i lligant ell mateix al pal del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MPORTANCIA DE LA ED UCACIÓN MUSICAL EN E L PERIODO INFANTI
  • La Odissea
  • resum odissea
  • ,l,,l,l,l,l,l,l
  • Ed
  • ED
  • Ed
  • Ed

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS