fisiología del ejercicio

Páginas: 8 (1884 palabras) Publicado: 19 de enero de 2014
FISIOLOGIA DE L’EXERCICI

ANATOMIA I FISIOLOGIA MUSCULAR.
Els músculs són òrgans formats per teixits musculars capaços de contraure’s i relaxar-se. Aquesta funció fa que els músculs tinguin una bon reg sanguini. Els músculs estan rodejats per una estructura de teixit connectiu que serveix per embolicar al múscul i evitar que es desplaci, a més aïlla a un o més d’un grup de músculs, això donaprotecció i autonomia al teixit muscular.
Els músculs que s’ubiquen sobre l’esquelet s’uneixen als ossos per mitjà de tendons. La majoria d’aquestes estructures presenten un punt d’origen i un altre de inserció. Hi ha músculs que tenen dos, tres o quatre punts d’origen que es denomina bíceps, tríceps i quàdriceps respectivament. Normalment el o els punts d’origen i el punt d’inserció s’uneixenals ossos diferents, incloent articulacions que ajuden al moviment. Alguns músculs es fixen directament sota la pell.
Els músculs es classifiquen segons la seva ubicació, la forma que tenen, el tipus de mobilitat que tenen i de la fibra muscular i la funció que fan. Tipus de músculs:
-Classificació pel tipus de moviment:
Músculs voluntaris: també se’ls coneix com a músculs esquelètics, perquèmantenen l’esquelet unit, amb l’ajuda dels tendons. Són els músculs que donen forma al cos i l’ajuden amb els moviments diaris. Estan formats per fibres, cèl·lules, que tenen estries horitzontals que són visibles amb un microscopi. Aquestes fibres, tenen tots els components normals de qualsevol altra cèl·lula del cos, però tenen dos diferències: una es que el seu número de mitocòndries, que és ones produeix la respiració cel·lular, es major. I l’altre diferència, es que l’existència de miofibril·la, també té un nombre més gran del normal. Als músculs voluntaris se’ls anomena així perquè podem controlar els seus moviments, són els més comuns ja que són 600 de 650 músculs que tenim al cos. Aquests són els que ens permeten realitzar la funció locomotora.
Músculs involuntaris: estancomposats de cèl·lules amb forma estreta i allargada. Es caracteritzen per la seva actuació involuntària, que és activada pel sistema nerviós i les hormones. En la contracció, aquests músculs funcionen de manera semblant als voluntaris. A més, poden estar contrets durant més temps ja que no es cansen tant fàcilment com els voluntaris. Aquests músculs se’ls localitza en els òrgans interns i en elsgrans vasos sanguinis. Con en les parets de l’estómac i dels intestins.

Músculs cardíacs: es troben en les parets del cor, permeten que no es realitzin les contraccions rítmiques. Aquest múscul presenta característiques especials, ja que es podria dir que la seva estructura es estriada, però la seva contracció es involuntària. Les fibres musculars del cor tenen major quantitat de mitocòndries, jaque el cor no ha de deixar de funcionar. En les contraccions, hi ha una diferència en l’emissió de senyals nervioses entre el múscul i el sistema nerviós, ja que aquestes han de ser més continues. Aquest múscul requereix d’un a cinc segons per tornar a contraure’s.

-Classificació segons les seves dimensions i forma:
Llargs: són extensos i estrets i de gran potència. Aquests, poden serfusiformes o plans, segons el diàmetre transversal sigui major en la part mitja que els extrems.
Curts: són els que independentment de la seva forma, tenen molt poca longitud.
Orbiculars: la seva forma pot ser més o menys circular i són els que envolten alguna estructura important, com els de la boca i les parpelles.
Amples: són els que el seu diàmetre, tenen aproximadament la mateixa longitud.Generalment són aplanats i prims.


-Classificació per la seva funció:
Flexors: permeten la flexió de les extremitats.
Extensors: permeten l’extensió de les extremitats.
Pronadors: són els que fan girar les extremitats.
Supinadors: són els que permeten la inclinació de les extremitats cap a fora.
Abductors: són els que s’encarreguen d’allunyar les extremitats del seu eix central del cos....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fisiologia Del Ejercicio
  • Fisiologia Del Ejercicio
  • fisiologia del ejercicio
  • FISIOLOGIA DEL EJERCICIO
  • Fisiologia de ejercicio
  • Fisiología Del Ejercicio
  • fisiologia del ejercicio
  • fisiología del ejercicio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS