Atencion al cliente

Páginas: 14 (3380 palabras) Publicado: 17 de enero de 2011
1-TIPOLOGIA I CARACTERÍSTIQUES DE SUPERFICIES COMERCIALS:
(Els Supermercats, Hipermercats, Grans Magatzems i Botigues Especials)

-SUPERMERCATS-
• El supermercat tradicional és bàsicament una botiga d'alimentació i productes de neteja i llar en règim d'autoservei. Els supermercats típics es localitzen a Espanya en l'interior de les zones urbanes.

Els supermercats han experimentat un grancreixement a Espanya en els últims anys. Estan triomfant a les ciutats com un comerç de proximitat, un comerç a poca distància del consumidor.

Hi ha diferents tipus de supermercats, en funció de la grandària i la localització dels mateixos .. Estan tenint un gran desenvolupament els supermercats de bona mida localitzats pròxims als consumidors (slecker, orangutan ....)

Una altra tendència ques'observa és la dels supermercats especialitzats en noves categories de productes.

-Hipermercat-
• Els hipermercats comparteixen moltes de les característiques del mètode de vendes dels supermercats. Els hipermercats es diferencien per la seva major grandària, el seu immens assortiment i per la seva localització als afores de les ciutats.

Els hipermercats es localitzen en zones comercialsa les afores de les ciutats, en zones ben comunicades i amb amplis aparcaments. La facilitat per arribar en automòbil és un factor fonamental en l'èxit dels supermercats.

Aquest tipus d'establiments que compten amb una immensa superfície de vendes els permet tenir una amplíssima varietat de productes.

Exemples d'hipermercats són els de les cadenes franceses Carrefour i Alcampo.
Hipercor ésun exemple de hipermercat amb una imatge d'alta qualitat i assortiment seleccionat que ven a major preu i amb grans marges.

-GRANS MAGATZEMS-

• Els grans magatzems, també anomenats "Departament Store" o botigues per departaments es caracteritzen per la seva ubicació al centre de les grans ciutats, el seu sistema de vendes per seccions i el seu assortiment seleccionat. Solen ocupar edificisde diverses plantes, el que exigeix l'ús d'escales automàtiques i ascensors per a recórrer la botiga.

Els grans magatzems típics tenen un assortiment molt ampli distribuït en diversos departaments. Són com diverses botigues reunides en un gran edifici. Solen comptar amb un personal per assessorar el consumidor i caixes registradores distribuïdes pels diferents departaments. El gran magatzemtradicionalment es centrava en vendre productes tèxtils i de la llar.

Actualment els grans magatzems tenen una oferta molt àmplia de producte, et donen la facilitat de trobar tot tipus de productes en una sola botiga. L'immens assortiment i la gran varietat de productes és un dels avantatges competitius dels grans magatzems.

L'aspecte fonamental per al seu èxit és l'atenció i assessoramentproporcionat pels venedors / es.

-BOTIGUES ESPECIALITZADES-
• Les botigues han evolucionat cap a botigues especialitzades de major mida i algunes adopten el sistema d'autoservei.

A les botigues especialitzades actuals el consumidor passeja per la botiga mirant els productes però disposa a més de la possibilitat de ser atès per un venedor / a. L'èxit de moltes cadenes de botigues especialitzadeses basen en el seu assortiment especialitzat i en l'atenció per part dels venedors / es.

Les botigues especialitzades no tenen de tot però si tenen un gran assortiment dins del tipus de productes en els quals s'especialitzen. Per exemple, una botiga especialitzada en Corbates només tindrà corbates però tindrà segurament més corbates que ningú.

2-EL PRODUCTE-

Què és un producte?
És un bécreat. desenvolupat i presentat amb la finalitat de satisfer una necessitat.

Un producte en primer lloc cobreix unes necessitats al consumidor però a més dels beneficis que el nostre consumidor necessita, el producte escollit per aquest, li aporta més beneficis que els altres productes que el mercat li ofereix, això s'anomena diferenciació.

-CARACTERÍSTIQUES DELS PRODUCTES-
• Les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atencion Al Cliente
  • atencion al cliente
  • Atencion al cliente
  • Atencion Al Cliente
  • Atención Al Cliente
  • atencion al cliente
  • ATENCION AL CLIENTE
  • atencion al cliente

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS