atmosfera

Páginas: 2 (416 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2014
Aquesta millora serà possible gràcies a les mesures de concertació internacional per protegir el medi ambient i tindrà com a conseqüència evitar que uns dos milions de persones tinguin càncer depell anualment en el món, la reducció de les lesions oculars i els danys del sistema immunològic humà. La flora i fauna silvestres es beneficiaran també d'aquests canvis.

Els científics afirmen queel responsable d'aquesta millora, en l'evolució del deteriorament d'aquest fràgil escut gasós que envolta el planeta, és el protocol de Mont-real de 1997 i els seus acords addicionals que han evitat elprogressiu esgotament de la capa d'ozó que continuava imparable i que podria haver-se multiplicat per deu al voltant de 2050.

Els científics expliquen que la principal reducció de la capa d'ozó esva produir el 1980 i que després del Protocol de Mont-real s'han disminuït en un 90 per cent les emissions de gasos a base de clorofluorocarboni (CFC) utilitzats en els productes refrigerants,escumes, aerosols i equips d'extinció d'incendis.

Els substituts dels CFC no són l'ideal. En qualsevol cas aquesta solució no és ideal, ja que els hidrofluorocarburs (HFC), substituts dels CFC, augmentenen un 7% cada any i encara que no afecten la capa d'ozó tenen un potent efecte hivernacle que poden contribuir de manera significativa a l'canvi climàtic en les pròximes dècades, va detallarl'informe.



Els nivells d'ozó troposfèric aquest estiu han estat els més baixos en 23 anys a Catalunya
El Periódico; 18/9/2014
Els nivells d'ozó troposfèric a Catalunya aquest estiu han estat elsmés baixos dels últims 23 anys, els mateixos des que la Generalitat vigila aquest contaminant.
Segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat, el motiu del descens és la importantdisminució de la radiació solar i de la temperatura d'aquest estiu respecte a la mitjana habitual.
També hi ha influït la reducció dels contaminants precursors que intervenen en la seva formació,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La atmosfera
  • La Atmosfera
  • atmòsfera
  • Atmosfera
  • Atmosfera
  • atmosfera
  • Atmosfera
  • ATMOSFERA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS