Bhopal i Minamata

Páginas: 10 (2348 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2014

BHOPAL I MINAMATA
Accidents Químics























MONGE,Laura
3r ESO C
Febrer del 2014
ÍNDEX


1. BHOPAL
Introducció.
Què va passar?.
Efectes.
Estat Actual.
Element.

2. MINAMATA
Introducció.
Què va passar?.
Efectes.
EstatActual.
Element.

3. WEBGRAFIA




BHOPAL

L’accident va succeir a Bhopal, Índia. El fet va tenir lloc la nit del 2 al 3 de desembre del 1984. Està considerat un dels pitjors desastres de la indústria química i va ser produït per una fuga d'isocianat de metil d'una fàbrica de la companyia nord americana Union Carbide de productes químics.L'isocianat de metil s'utilitzava coma producte intermedi en la fabricació de pesticides organoclorats per la seva baixa toxicitat en animals i la seva fàcil biodegradació.


3 de desembre del 1984, una nit catastròfica la qual va haver la presència de l’isocianat de metil
que passejava per les urbanitzacions en forma de núvol i pel corrent d’aire, causant diverses deformacions i malalties entre els ciutadans d’aquest estat.L’accident es va esdevenir per no prendre les degudes precaucions durant les tasques de neteja i manteniment de la planta e inseguretat de la fàbrica, així doncs va deixar pas aquesta fuga passant per una de les tubàries no protegides per la carència de pressupost. L’'empresa UnionCarbide del nord-americà Warren Anderson, que per estalviar-se diners i no donar el manteniment respectiu a laplanta química va ocórrer aquest gran desastre que va matar milers de persones i va deixar amb greus efectes secundaris a desenes de milers més que fins al dia d'avui, encara pateixen. Per lliurar-se de culpa va dir  que hi va haver un sabotatge a la seva empresa, la qual cosa va ser confirmat com a fals i que les veritables causes es van deure a la decadència en el manteniment de la planta química.El que va fer que l'aigua a pressió utilitzada i els cristalls de clorur sòdic, restes metàl·liques i altres impureses que la mateixa arrossegava, entressin en contacte amb el gas emmagatzemat, iniciant una reacció que va provocar l'obertura per sobrepressió de les vàlvules de seguretat dels tancs, i amb això, l'alliberament a l'atmosfera del gas tòxic, amb l'agreujant que el sistema derefrigeració dels tancs i el catalitzador de gasos previ a la sortida a l'atmosfera, tots dos s'havien desactivat per l'estalvi de costos.


Prop de la mitjanit l'operador de la sala de control avisa que la pressió de la cisterna és massa alta. No sap quina és la seva temperatura perquè el circuit de mesura estava trencat. Mentre el supervisor li va restar importància i el va adjudicar a que l'instrumentanava malament. Un operari insisteix per l'olor, i dos van a revisar la cisterna i veuen una fuita de gas.
El supervisor reacciona i tem que la contaminació passi a l'altra cisterna amb 20 tones de MIC, per tant tanquen la vàlvula sense advertir que era pitjor perquè augmentaria la pressió. Finalment es trenca el sarcòfag i salta la cisterna, donant lloc a un guèiser més gran, i en aquest punt jano quedava res a fer!. Seguidament el treballadors amb unes mangeres intentaven arribar a la torre per poder acabar l’isocianat, desafortunadament no van poder. Fins i tot un d’ells va a accedir una vagada més a la fàbrica per ajudar als que encara continuaven allà. De sobte notava con s’estava quedant sense aire, pensava que moriria.


Causant així la mort immediata a 8.000 persones i altres16.000 en els anys posteriors. No només van estar víctimes les persones, també la natura. Els animals s’anaven debilitant mentre que la terra ,amb la qual subsistien, es va contaminar. Eren tantes les persones que es trobaven malament que no tots van ser afortunats per tenir una atenció mèdica, molts es sentien impotents ja que al no saber com actuar davant d’aquesta situació sense saber amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Desastre Bhopal i tractats UE
  • Minamata
  • MINAMATA
  • Minamata
  • Bhopal
  • Bhopal
  • Bhopal
  • Bhopal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS